„Je reálné, že se už tento rok objevím v UFC,“ věří Martin Buday. S Karlosem Vémolou nechce ztrácet čas

„Je reálné, že se už tento rok objevím v UFC,“ věří Martin Buday. S Karlosem Vémolou nechce ztrácet čas Martin Buday nastupuje v doprovodu Attily Végha. | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Martin Buday přemohl koronavirus a po delší pauze se chystá na další bitvu. S Vémolou to ale zatím nebude.

„Bady“ v poslední době není příliš vidět, naposledy zápasil v září roku 2019. Hodně se o něm ale mluví, nejčastěji v souvislosti s Karlosem Vémolou, který ho často zmiňuje. Aktuální šampion střední váhy by totiž byl ochotný zkusit štěstí i v nejtěžší divizi a právě s Budayem by rád zabojoval o další titul. Slovenský bojovník ale o něco takové nestojí.

V rozhovoru pro magazín Šport.sk vysvětlil, proč o zápas s Vémolou nemá zájem. „Mám šanci posunout se do UFC, na to potřebuju porážet těžké váhy s dobrým skóre. Zápas s Karlosem pro mě z tohoto důvodu není zajímavý. Je kvalitní bojovník, ale nemůžu po pauze ztrácet čas s o dvě divize lehčím soupeřem.“

Zdá se, že se Buday jen tak vyprovokovat nenechá, narážky ze strany Vémoly se ho evidentně nijak nedotýkají. Ale pokud by teoreticky na zápas došlo, věří, že by si s „Terminátorem“ poradil. „S Karlosem by to nebyla procházka sadem, ale váha, výška, postoj i zkušenosti na zemi jsou na mé straně. Typologicky bych mu neseděl. Ohrozit by mě mohl pouze na zemi, avšak v brazilském jiu-jitsu jsem doma a patřím k nejlepším v Česku a na Slovensku.“ Buday sice připustil, že by ho český wrestler možná dokázal hodit na zem, s každým pokusem o takedown by však pomalu přicházel o sílu.

V prosinci se měl slovenský borec utkat s Michailem Mochnatkinem. Buday prohlásil, že by pro něj ruský bijec byl náročnějším soupeřem než Vémola. Dobře si uvědomuje, že se Karlos může pochlubit daleko lepší reputací, jak ale dodává, promotéři zahraničních organizací spíše ocení, když porazí Mochnatkina, nebo jiného zkušeného bojovníka z těžké divize.

O zápasu s Vémolou se zatím nebavil ani s promotéry Oktagonu. Kdyby přišla nabídka, sice by ji zvážil, ale v tuto chvíli by ji s největší pravděpodobností odmítnul. Neláká ho ani šance více se zviditelnit. Může se totiž spolehnout na stabilní sponzory, nevyhledává další nabídky. A sociální sítě ho příliš nezajímají. Zápas s Karlosem ale úplně neodepsal. „Pokud mi nevyjde UFC a zůstanu doma, pak si to můžeme střihnout, když bude mít ještě zájem.“

Od podpisu kontraktu s UFC přitom údajně není daleko. „Jako těžká váha to mám jednodušší, protože je nás méně. Můžu být vzdálený jedno vítězství, ale i tři. Je reálné, že se už tento rok objevím v UFC. Mohu však prohrát nejbližší zápas a všechno krachne,“ prohlásil. Sám se snaží do příliš vzdálené budoucnosti nehledět, soustředí se pouze na nejbližší zápas. „Badyho“ zastupuje agentura Ruby Sports & Entertainment, pod níž funguje také jeho kolega ze Spartakusu – Lajoš Klein. Mezi manažery a zástupci z UFC už proběhlo první vyjednávání a dle Budaye už jen stačí blýsknout se v následujících zápasech.

Téměř dva metry vysoký Slovák v posledních měsících bojoval především s onemocněním COVID-19, které se ho nezvykle dlouho drželo. Na negativní výsledek testu si musel počkat měsíc a půl. Poté mu ale ještě dva měsíce trvalo, než se začal přibližovat formě, jakou měl před nemocí. Zdá se ale, že už je připraven na další bitvu. Nijak se netrápí dlouhou pauzou, spíše si bude muset zvyknout na skutečnost, že v hledišti zatím stále chybí diváci.

Další zápas by podle všeho měl být oznámen v nejbližší době. Martin Buday ale respektuje dohodu s promotéry, a tak neprozradil soupeře ani termín. V Oktagonu nicméně nenašel přemožitele, je tedy horkým kandidátem na titulový zápas. A právě opasek šampiona by mohl na promotéry UFC udělat velký dojem.

Zdroje:  ŠPORT.sk

Nejnovější články