Československý měsíc v UFC. Po Procházkovi a Dvořákovi si na květen domluvil zápas také Lajoš Klein

Československý měsíc v UFC. Po Procházkovi a Dvořákovi si na květen domluvil zápas také Lajoš Klein Lajoš Klein slaví svou první výhru v UFC | zdroj: Getty Images

České a Slovenské MMA čeká další historický milník, v průběhu května se v UFC představí hned tři naši bojovníci.

Nejočekávanější letošní měsíc pro domácí fanoušky MMA? Jednoznačně květen, v nejprestižnější organizaci UFC totiž nastoupí hned dva Češi a jeden Slovák. Není navíc vyloučeno, že se k nim nepřidá ještě "náš" Makhmud Muradov, který nikdy nepohrdne zápasem domluveným na poslední chvíli.

Jiří Procházka oslaví svátek zamilovaných na Prvního máje po svém. V kleci se potká s trojkou polotěžké divize Dominickem Reyesem. Tohle bude zatím největší zápas v historii českého MMA a pokud se Jirkovi podaří zvítězit, nedejbože před limitem, bude se jeho jméno určitě skloňovat v souvislosti s titulovým soubojem, na který má zatím přednostní rezervaci Glover Teixeira. Kdo bude v té době šampionem se dozvíme již příští týden, kdy bude Blachowicz svůj trůn bránit před nájezdníkem ze středí váhy Israelem Adesanyou.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený . (@tokyno.gfx)

O týden později naskočí do boje také slovenský zástupce Ľudovít Klein. Ten v UFC debutoval loni v září a svým obávaným highkickem vyřídil Adesanyova týmového parťáka Shana Younga. Informaci o dalším zápase sdílel slovenský bojovník na svých sociálních sítích, jméno soupeře však nezveřejnil, protože tak zatím neučinila ani sama organizace.

Objevily se sice zprávy, že se utká s neporaženým Gruzíncem Iliou Topuriou, ten dal ale dost nevybíravě najevo, že chce zápasit s někým výše postaveným a o Lajoše nemá zájem. Samozřejmě mohl změnit názor, pravděpodobně ale soupeřem bude někdo úplně jiný.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Ľudovít Klein (@lajosko.klein)

Československý měsíc v UFC pak 20. května uzavře David Dvořák. Ten nedávno poskočil na 10. příčku v muší váze a jede na vlně 15 vítězství v řadě. Soupeřem mu bude Brazilec Raulian Paiva, který se vyžívá v divokých přestřelkách. Pro českého bojovníka to určitě nebude snadný zápas, ale pokud se mu podaří soupeře přechytračit dobře zvolenou taktikou, mohl by se opět posunout v žebříčku.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený David Dvořák (@dvorak.david)

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články