Jiří Procházka se dostal do videohry UFC 4! Český samuraj se tak definitivně zařadil mezi největší hvězdy světového MMA

Jiří Procházka se dostal do videohry UFC 4! Český samuraj se tak definitivně zařadil mezi největší hvězdy světového MMA zdroj: Profimedia

Oprašte ovladače a hurá do boje. Jiří Procházka vs. Jon Jones? V UFC 4 není nic nemožného.

Český bojovník Jiří “Denisa” Procházka si připsal další výrazný milník ve své sportovní kariéře. Rodák z Hoštěradic byl zařazen na seznam bojovníků v populární videohře UFC 4. Simulátor MMA zápasů vydává nadnárodní společnost EA Sports, která stojí za sériemi FIFA či NHL. Procházka je ve hře plně hratelnou postavou a fanoušci mohou s Denisou vyzvat například Jona Jonese či Jana Blachowicze

S rostoucí popularitou MMA bylo jen otázkou času, než se náš milovaný sport objeví i ve videohrách. První díl vyšel v roce 2014 a i hned si získal tisíce hráčů po celém světě. Na obalu diskové verze se objevil Jon Jones a Alexander Gustafsson. Hráči mohli zápasit například s Yoelem Romerem, Tyronem Woodleym či Brockem Lesnarem

Druhý díl vyšel o dva roky později a plně využil hypu, který sebou přináší Conor McGregor. Dvojnásobný šampion ozdobil obal diskové verze společně s tehdejší největší hvězdou ženského MMA - Rondou Rousey. Videohra se dočkala výrazných grafických vylepšení i herního systému. Vývojáři zdokonalili údery, pohyb bojovníků i boj na zemi.

Nejpopulárnějším dílem série je UFC 3, které znovu posunulo soubojový systém na novou úroveň. Nový grafický engine hře výrazně pomohl. Bojovníci se začali potit, údery zanechávaly výrazné stopy na těle soupeřů. Z původně arkádové hry se stal simulátor, ve kterém hráči museli dbát na výdrž svých bojovníků, správně načasovat údery či vyčkat na správnou možnost k nasazení páky či škrcení. Výrazně se také rozšířil seznam bojovníků a ve hře nechyběli žádní zástupci TOP 10 všech váhových kategorií. 

Nejnovější verze vyšla v srpnu loňského roku a přinesla trochu zklamání. 4. díl nepřinesl žádné výrazné změny, což se odrazilo na celosvětových prodejích. Od letošního roku si však mohou čeští fanoušci mnout ruce. Jiří Procházka je ve hře zařazen na seznam bojovníků polotěžké a těžké váhy. Český samuraj získal rating čtyř hvězdiček z pěti možných. Grappling EA ohodnotilo známkou 3,5, postoj a fyzická kondice získali 4,5 hvězdičky.

Procházkova popularita začala raketově stoupat po tvrdém KO nad bývalým titulovým vyzyvatelem Volkanem Oezdemirem. UFC údajně o update soupisky usilovalo od podzimu loňského roku a přidání Jiřího v takhle rychlém čase jen dokazuje, jaké postavení si český zástupce dokázal vydobít. Procházka se nikdy netajil tím, že by se rád postavil Jonu Jonesovi. Bývalý král polotěžké váhy se ale přesunul do nejtěžší váhové divize a jejich souboj v oktagonu tak pravděpodobně nikdy neuvidíme. Vysněný duel si tak mohou fanoušci vyzkoušet na PC, Xboxu i PlayStationu. 

Stát se hlavní tváří videohry je pro bojovníky velká událost. Letos byli vybráni šampion střední váhy Israel Adesanya a superstar welterové divize Jorge Masvidal. 

Zdroje:  EA Sports

Nejnovější články