Jiří Procházka poslal "přátelské" varování neporaženému Adesanyovi

Jiří Procházka poslal "přátelské" varování neporaženému Adesanyovi Jiří Procházka | zdroj: Profimedia

Jiří Procházka je momentálně nejúspěšnějším českým bojovníkem, který bojuje v polotěžké divizi UFC. Právě tam se nyní chystá Israel Adesanya.

Polotěžká váha (-93 kg) patří aktuálně v organizaci UFC mezi ty vůbec nejnabitější divize. Fenomenální Jon Jones uvolnil pomyslný trůn a věci se daly do pohybu. V září se o titul pobili Dominick Reyes s Janem Blachowiczem. Polák překvapivě zvítězil na konci druhého kola tvrdým KO a znovu ukázal, že jeho údery patří k nejsilnějším na světě. Šampionský pás je však velké lákadlo, a tak nemá o vyzyvatele nouzi. Podle mnohých by si teď šanci zasloužil veterán Glover Teixeira, přednost však dostane šampion střední váhy (-84 kg) Israel Adesanya.

Jiří Procházka, kterému aktuálně v rámci polotěžké divize patří 5. příčka, nemá na rozdíl od mnoha jiných bojovníků a fanoušků se soubojem dvou šampionů žádný problém. "Adesanya je šampion do 84 kg. McGregor byl také šampionem jedné divize a skočil do další, aby bojoval s jiným šampionem. Takže si myslím, že je všechno v pořádku," nechal se slyšet v rozhovoru pro SCMP MMA. "Když je někdo šampion, tak podle mě může bojovat s dalším šampionem. Je to jednoduché pravidlo a já tomu rozumím. Těším se, že bude v naší divizi."

"Adesanya bude ale muset být mnohem obezřetnější, protože v naší divizi jsou údery mnohem nebezpečnější než ve střední váze," varoval zároveň hvězdného Stylebendera. Rozhodně to ale nemyslel ve zlém, styl Adesanyi se mu totiž zamlouvá. "Vypadá, že si boj užívá. Jeho pohyb, zná svou sílu a strategii. A ví, jak to krok za krokem použít. Je to pro mě něco kouzelného."

israel-adesanya-ufc-234-3 Israel Adesanya v sobě fanouška anime nezapře ani v oktagonu. | zdroj: Getty Images

Do budoucna samozřejmě není vyloučen ani souboj Procházka versus Adesanya. Stejně jako Stylebender však bude muset český bojovník nejprve projít skrze svého příštího soupeře. Tím bude ještě donedávna neporažený Dominick Reyes. Ten sice v posledním zápase padl KO, ale o to hladovější po vítězství teď bude. Navíc bojuje z opačného gardu s pravou rukou ve předu, což mnoha zápasníkům činí problémy. Procházka je za to naopak rád. "Jsem šťastný, protože je to změna v přípravě. Musím svůj styl rozvíjet a tohle je pro mě motivace. Líbí se mi výzva v podobě tohohle chlapa, který je jedním z nejlepších na světě. Chci ukázat, že jsem mnohem lepší než on. Je to víc než jen pohyb a údery. Je to o strategii, dechu, emocích, které cítíš během zápasu."

Pokud Jiří v souboji naplánovaném na 27. února zvítězí, bude již doslova na dosah titulové šance. Za jistých okolností by se pak tedy mohl utkat právě s Adesanyou. A vypadá to, že by s tím neměl nejmenší problém. "Pokaždé, když se objeví nějaký speciální chlap s nějakým neobvyklým stylem a speciální silou, tak bych proti němu rád zápasil," prozradil, že má rád těžké soupeře. Háčkem by však mohlo být to, že oba nyní spadají pod stejnou manažerskou stáj Paradigm Sports.

Zdroje:  scmp.com

Nejnovější články