Pohrdavě odmítl bojovat s Procházkou, teď bude moci Rakic své umění ukázat proti lépe postavenému soupeři

Pohrdavě odmítl bojovat s Procházkou, teď bude moci Rakic své umění ukázat proti lépe postavenému soupeři zdroj: Profimedia

Aleksandar Rakic nedávno naštval české fanoušky, když trochu arogantně odmítl bojovat s Jiřím Procházkou. Teď ale dostal lépe postaveného soupeře a je spokojený.

Polotěžká váha v UFC patří momentálně k nejzajímavějším divizím v UFC. A to nejenom proto, že na 5. místě figuruje jméno českého bojovníka Jiřího Procházky. Poté, co se šampionského trůnu vzdal Jon Jones, začala se o uvolněné místo doslova bitva. Jako první se titulu zmocnil polský sympaťák Jan Blachowicz, když překvapivě knockoutoval favorizovaného Dominicka Reyese. Následně o souboj s ním vyjádřil zájem šampion z nižší střední váhy (-84 kg) Israel Adesanya.

Jan Blachowicz Šampion polotěžké váhy Jan Blachowicz. | zdroj: Getty Images

Jenže, situace není tak jednoduchá. Na špici polotěžké váhy se to totiž hemží dravci, kteří samozřejmě nevidí rádi, že by měl dostat přednost Adesanya, který v jejich rajónu ještě nebojoval. A na jejich stranu se přidává i čím dál tím víc fanoušků. Titulovou šanci si totiž svým posledním výkonem jednoznačně zasloužil veterán Glover Teixeira, který si poradil s favorizovaným Thiagem Santosem. Jeho oprávněný nárok pak musel uznat i sám Dana White.

V pořadníku za ním se ale už tlačí další zájemci. Jedním z nich je na 4. pozici Rakušan srbského původu Aleksandar Rakic. Ten nedávno povýšeně odmítl poměřit síly s "nováčkem" Procházkou, který je o stupínek pod ním. „Skvělá Praho… slyšel jsem, že nějaký chlap z České republiky se mnou chce bojovat… Já se nedívám zpátky, mé oči se dívají na šampionský pás. Možná v budoucnu tě nechám proti mně otestovat… Dobrou noc,“ napsal tehdy. Svých slov ale možná později začal trochu litovat. O pár dní později bylo totiž oznámeno, že se Procházka utká s #2 Dominickem Reyesem.

UFC jakoby tím chtělo bojovníkům naznačit, že přehnané taktizování nehodlá tolerovat. Rakic ale nemusel smutnit dlouho, protože dostal jiného vysoce postaveného soupeře, proti němuž bude moci ukázat, že má nárok zabojovat o titul. Thiago Santos sice na začátku měsíce nestačil na Teixeiru, ale rád by ihned naskočil zpátky do boje, aby nevypadl z tempa.

Velice zajímavý duel by se měl odehrát na začátku března příštího roku a měl by být hlavním předzápasem večera, přičemž main-event ještě není znám. Těsně předtím (27. února) by se měl navíc uskutečnit zmiňovaný souboj Procházka vs. Reyes a v březnu plánuje svůj návrat do oktagonu také šampion Blachowicz, takže budou hned zkraje roku rozdány karty, které naznačí další vývoj v divizi. My samozřejmě doufáme, že Procházka ve druhém duelu pod hlavičkou UFC uspěje a přiblíží se na dosah titulové šanci, což by byl opravdu historický moment pro české MMA.

Zdroje:  Essentially Sports

Nejnovější články