Nejlepší český bojovník Jiří Procházka má konečně soupeře! V únoru se utká s trojkou polotěžké váhy, Dominickem Reyesem

Nejlepší český bojovník Jiří Procházka má konečně soupeře! V únoru se utká s trojkou polotěžké váhy, Dominickem Reyesem zdroj: Profimedia

Jiří Procházka se může přiblížit vrcholu polotěžké váhy. V cestě mu nyní bude stát americký bojovník a bývalý vyzyvatel Dominick Reyes.

Nejlepší český MMA bojovník Jiří Procházka má domluvený druhý zápas v UFC. A míří hodně vysoko. 27. února se utká v pětikolovém hlavním duelu s momentální trojkou polotěžké váhy největší americké organizace, Dominickem Reyesem.

Reyes patří poslední dva roky k vrcholu druhé nejtěžší divize UFC, a ještě loni v říjnu disponoval dvanácti výhrami a žádnou porážkou, což ho vystřelilo až do titulového zápasu proti Jonu Jonesovi. Tam sice po pětikolové bitvě prohrál, ale bylo to velice těsné a plno lidí vidělo právě Reyese jako vítěze.

Jones se posléze kvůli finančním sporům s UFC, a následnému přestupu do těžké váhy, šampionského pásu vzdal a Reyes dostal další šanci. V září se o titul utkal s Janem Blachowiczem. Byl sice favoritem, ale zápas vůbec nezvládl a polský bojovník ho utloukl ve druhém kole. Proti Procházkovi bude americký bijec hodně riskovat, protože v případě prohry se mu šance na reparát v titulovém zápase dost vzdálí.

Pro Procházku je to naopak příležitost, jak se velice rychle přiblížit k titulovému zápasu. Český borec, který už dokázal vyhrát šampionský pás v japonské organizaci Rizin FF, zvládl první duel v UFC s velkým přehledem. Nebezpečného Volkana Oezdemira na začátku druhého kola doslova vypnul a okamžitě na sebe upoutal pozornost fanoušků i médií.

Jiří Procházka Jiří Procházka trefuje Volkana Oezdemira | zdroj: Profimedia

Pro iDnes.cz tuto událost okomentoval Procházkův trenér Martin Karaivanov. „Opravdu velká výzva, máme z ní radost. Reyes bude v Jirkově kariéře rozhodně největší soupeř. My si teď hlavně musíme s týmem sednout a najít východisko, jak se v téhle době, která sportu nepřeje, maximálně připravit.“

Na Twitteru už začaly tento nově vzniklý duel komentovat fanoušci z celého světa a vypadá to, že většina z nich věří Procházkovi. Některé komentáře jsou navíc opravdu vtipné. „Reyes zřejmě pracuje na kontraktu v Bellatoru…Procházka by Jana Blachowicze uspal. Dana je na Doma stále naštvaný, že prohrál s Bonesem a Janem,“ napsal například jeden z uživatelů.

V případě, že by Procházka tento zápas zvládl a opravdu obdržel nabídku „tituláku,“ jednalo by se o jeden z nejrychlejších postupů skrz žebříček v historii celé UFC. To už ale předbíháme. Teď se především můžeme těšit na další velký duel českého krajana v nejslavnější organizaci na světě.

Zdroje:  iDNES.cz/sport , tisková zpráva

Nejnovější články