UFC představuje vycházející hvězdy pro rok 2021, nechybí mezi nimi ani Jiří Procházka

UFC představuje vycházející hvězdy pro rok 2021, nechybí mezi nimi ani Jiří Procházka zdroj: Profimedia

Kdo budou budoucí hvězdy UFC v roce 2021? Organizace vytvořila seznam na kterém figuruje i český bijec.

Nová sezóna UFC je za dveřmi a brzy se opět setkáme s jejími největšími hvězdami. Sama organizace však myslí také na budoucnost, a proto zveřejnila video s několika prospekty (a s jejich výkony z minulého roku), o kterých si myslí, že by se v roce 2021 mohly zařadit mezi absolutní špičku. Pojďme si tedy společně připomenout ty nejlepší momenty některých z nich.

Pro tuzemského fanouška je nejdůležitější jméno tohoto seznamu jasné. Je jím jednoznačně Jiří Procházka, který do polotěžké váhy vlétl jako uragán a hned při svém debutu v druhém kole naprosto uspal ranaře Volkana Oezdemira. I díky tomuto výkonu se v únoru utká s divizní trojkou, Dominickem Reyesem, a další vítězství by ho mohlo vystřelit k horkým kandidátům na titulový zápas.

Neopomenutelný je také Kevin Holland, který se v roce 2020 proměnil v bestii a dokázal během dvanácti měsíců zvítězit hned v pěti zápasech. Jeho slam, kterým švihnul o zem s Charliem Ontiverosem byl dechberoucí a pravý hák, jímž ze země vypnul Ronalda Souzu, se okamžitě zapsal mezi nejlepší KO celé sezóny.

Za zmínku jistojistě stojí také Ciryl Gane. Tento Francouz, který reprezentuje těžkou váhu, má v MMA odbojováno pouhých sedm zápasů. Za tu dobu však nenašel přemožitele a jediný Tanner Boser mu dokázal vzdorovat až do konce časového limitu. O síle tohoto bojovníka ze země galského kohouta se naposledy přesvědčil také veterán UFC Junior dos Santos, kterému Gane loktem uštědřil ve druhém kole TKO.

Ronaldo Souza - Kevin Holland Ronaldo Souza - Kevin Holland | zdroj: Profimedia

„Italský hřebec“ Marvin Vettori už o svých kvalitách přesvědčil několikrát. Od prohry s nynějším šampionem Israelem Adesanyou pouze vítězí. V loňském roce nejdříve v prvním kole parádně uškrtil Karla Robersona, aby následně vyrukoval na divizní čtyřku Jacka Hermanssona, kterého po skvělém výkonu udolal na body a připsal si jedno z nejpřekvapivějších vítězství sezóny.

Rakouský bijec Aleksandar Rakic v UFC podlehl zatím pouze Volkanu Oezdemirovi, jinak svým soupeřům předvádí, zač je toho loket, v jeho případě tedy spíše pěst. Naposledy dominoval v tříkolové bitvě nad Anthony Smithem a z pozice čtyřky polotěžké váhy už nenápadně pokukuje po „tituláku“.

Ženskou část zde reprezentuje například Amanda Ribas, která ve svojí MMA kariéře eviduje jedinou prohru. V roce 2020 si nejdřív poradila na body s Randou Markos a v létě armbarem donutila už po dvou a půl minutách odklepat zkušenou Paige VanZant, pro kterou to znamenalo (alespoň prozatím), konec v UFC.

Z méně známých bojovníků musíme vyzdvihnout především Joaquina Buckleyho. Jeho KO z kopu z otočky proti Impovi Kasanganayovi totiž oblétlo v říjnu celý svět a nesmazatelně se zapsalo do historie UFC jako jeden z nejhezčích knokautů. Buckley navíc o měsíc a půl později zvládl vypnout ve druhém kole také Jordana Wrighta a ukázal, že se s ním v letošním roce musí rozhodně počítat.

Na videu pod článkem se na všechny význačné momenty můžete podívat a rozhodně nevynechejte také Coryho Sandhagena, Yan Xiaonan nebo Bryce Mitchella. Celý sestřih stojí opravdu za to. Teď už nám nezbývá, než si přát, abychom podobné momenty viděli i v letošním roce, protože to jsou přesně okamžiky, proč MMA tolik milujeme.

Zdroje:  YouTube UFC

Nejnovější články