Holland předvedl nevídaný pravý hák ze země a zkušeného "Jacareho" Souzu ukončil v prvním kole

Holland předvedl nevídaný pravý hák ze země a zkušeného "Jacareho" Souzu ukončil v prvním kole Ronaldo Souza - Kevin Holland | zdroj: Profimedia

Kevin Holland zvítězil i v pátem utkání v tomto roce. Po neskutečně agresivním výkonu umlátil veterána Ronalda "Jacareho" Souzu.

Střední váha UFC. Kevin Holland je určitě jedním z nejaktivnějších fighterů roku 2020. Dnes večer nastupoval už k letošnímu pátému (!) zápasu, s tím že ve všech čtyřech předchozích dokázal zvítězit. Tím se také poprvé dostal dostal do TOP 15 střední hmotnostní třídy. A podle toho, co tento americký bojovník předvádí by to nemusela být konečná.

Dnes večer ho ale čekal pořádný test, protože čelil jednomu z nejlepších grapplerů celé organizace, který umí vyslat také pekně tvrdou ránu. Ronaldo "Jacare" Souzovi, jenž se po jedné prohře v polotěžké váze vrátil zpátky do svojí divize, je sice 41 let, ale stále umí předvést parádní výkony. Dnes večer chtěl napravit především dvě porážky v řadě a ukázat, že do starého železa rozhodně nepatří.

A Holland hned od začátku ukázal, že je v obrovské formě a do svého soupeře doslova nalétl s dvěma tvrdými údery. Souza se toho ale také nebál, zachytil první kop a okamžitě přetáhl duel na zem. Tam se sice paradoxně málem dostal do trianglu, ale za cenu loktů na hlavu se dokázal vymanit.

Ronaldo Souza - Kevin Holland Ronaldo Souza - Kevin Holland | zdroj: Profimedia

Holland ale nepřestal pokračovat v neskutečně agresivnímu výkonu a tlaku. Na chvíli se dostal do postoje, kde posílal další krátké lokty a také se pokusil o gilotinu. Souza proto svého oponenta položil na záda a snažil se zvrchu o údery. Holland se pokusil o další triangl a snažil se Brazilce vyhecovat slovy: "Podívej se, co taky umím," čímž Souzu rozesmál.

Smích však tomuto sympatickému bojovníkovi vydržel jen chvíli, protože Holland v sobě vzbudil smrtící stroj. Ze zad předvedl naprosto nevídaný pravý hák, který trefil přímo na spánek, vyřítil se a Souzu, který zůstal v prohnuté pozici, domlátil. Neskutečné a neuvěřitelné ukončení ze země, které bude dozajista kandidovat na výkon večera a dost možná i na výkon roku.

Po zápase Holland prohlásil, že podobné zakončení už viděl u legendárního Nika Price. Navíc nabídl zázračnému dítěti UFC Khamzatu Chimaeovi zápas na příštím UFC turnaji, který je za týden. To asi úplně nevyjde, ale rozhodně bychom duel mezi těmito dvěma borci velice rádi viděli.

Vítěz: Kevin Holland - KO - 1. kolo (1:45)

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články