Kevin Holland svého soupeře málem přizabil. Po drsném takedownu jej museli odvážet na nosítkách

Kevin Holland svého soupeře málem přizabil. Po drsném takedownu jej museli odvážet na nosítkách zdroj: Profimedia

Původní soupeř Makhmuda Muradova, Kevin Holland, se s Machovým náhradníkem nijak nepáral a poslal jej na nosítkách do nemocnice.

Jedním z bojovníků, kteří si o víkendu na turnaji UFC Vegas 12 vysloužili bonus 50 tisíc dolarů za svůj výkon v oktagonu, byl i Kevin Holland, se kterým měl původně změřit síly Makhmud Muradov. Mach byl ale bohužel pozitivně testován na Covid-19, takže jej UFC do zápasu nepustilo.

Místo něj UFC našlo na poslední chvíli náhradu v bojovníkovi Charliem Ontiverosem, který vzal zápas jen pár dní před konáním a kdyby věděl, jak zápas dopadne, pravděpodobně by jej asi vynechal.

Pro Ontiverose se jednalo o první zápas v UFC a je dost možné, že kdyby UFC nutně nepotřebovalo náhradníka, pravděpodobně by se do nejlepší ligy na světě nedostal. Jedná se sice o zkušeného taekwondistu a dobrého postojáře, ale jeho skóre 11 výher a 7 porážek není pro UFC dostatečně dobré resumé. Jeho rozhodnutí vzít na poslední chvíli zápas proti zkušenému a velice nebezpečnému Kevinu Hollandovi, tak chtělo hodně odvahy.

Holland je totiž pořádně rozjetý a před zápasem měl na svém kontě 19 výher a pouhých 5 porážek a poslední 3 zápasy (navíc všechny v tomto roce) dokázal vyhrát. 

Ze začátku zápasu to však pro Charlieho Ontiverose nevypadalo nejhůř. Holland se do něj rozjel, ale Ontiveros uhnul a z otočky jej sejmul na zem spinning back fistem. Holland se ale rychle zvedl a souboj pokračoval v postoji. Oba byli velice lehcí na nohách a Ontiveros ohrožoval Hollanda svými kopy. To se však Hollandovi nelíbilo a řekl si, že vezme zápas do svých rukou. Najel do Ontivarose, vzal jej na zem, a když se chudák Charlie zvedl, hodil s ním Kevin Holland o zem přímo na krk, což bylo na Ontiverose moc a ten okamžitě zápas vzdal.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Кевин Холлэнд побеждает Чарли Онтивероса вербальной сдачей #kevinholland

Příspěvek sdílený MMA (@mma._.life),Říj 31, 2020 v 9:13 PDT

Poté, co rozhodčí zápas ukončil, Ontiveros zůstal bez hnutí na zemi a nikdo nevěděl, co přesně se stalo. I zkušený komentátor a bojovník Michael Bisping si nebyl jistý, co vedlo Ontiverose ke vzdání zápasu. Nakonec si lékaři pro Charlieho Ontiverose došli s nosítkama, opatrně jej naložili a odvezli do nemocnice.

Mezitím se Kevin Holland ještě pustil do křížku s přítomným Israelem Adesanyou, se kterým není žádný velký kamarád a ani současný šampion neprojevoval během rozhovoru s Hollandem moc velké sympatie. Vypadalo to, že Holland vyzýval Adesanyu k urovnání svých sporů v oktagonu, na což mu šampion odpověděl poklepáním si na čelo. Holland totiž není i přes své kvality zatím ani v top 15, takže na titulovou šanci v podstatě nemá nárok.

Naštěstí se ukázalo, že Charlie Ontiveros neutrpěl i přes vážně vypadající situaci, žádné vážné zranění, což na pozápasové tiskové konferenci potvrdil Dana White:

„Stalo se to, že když s ním Holland třískl o podlahu, cítil, jak mu něco prasklo v krku, tak se raději slovně vzdal,“ řekl UFC prezident Dana White.

„Vyšetřili ho, udělali mu CT nebo rentgen nebo co v takových případech dělají a je na 100% v pořádku. Je v pohodě. Myslím, že bude mít ztuhlý krk, asi něco se svalama, ale je zdravý.“

Ontiveros je tak naštěstí v pořádku a Kevin Holland si za svůj nekompromisní slam přilepšil o 50 tisíc dolarů, které dostal jako bonus za výkon večera.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články