David Dvořák rozkopal svému soupeři nohu a po dominantním výkonu zvítězil i ve svém druhém zápase v UFC!

David Dvořák rozkopal svému soupeři nohu a po dominantním výkonu zvítězil i ve svém druhém zápase v UFC! zdroj: Profimedia

„The Undertaker“ předvedl úžasný výkon a svého soupeře naprosto přejel rozdílem třídy.

David Dvořák znovu ukázal, že nejen, že patří do UFC, ale že tam dokáže dominovat. V souboji s Jordanem Espinosou předvedl neskutečný výkon a svého soupeře porazil především svou chytrostí a trpělivostí.

Zápas měl hned od začátku pořádné tempo. Jordan Espinosa otestoval Davida Dvořáka calf kickem, který mu ale David ihned vrátil, s mnohem větší razancí a naznačil tak svému soupeři, jak to bude v oktagonu vypadat. Espinosovi se podařil dobrý zadní hák, ale David ho „sežral“ jako nic a pravděpodobně jej tato rána probudila a dostala do zápasu. Za chvíli totiž trefil Espinosu dalším skvělým calfkickem, díky kterému se Espinosa proletěl na zem.

Poté si počkal a krásně načasovaným pravým direktem nachytal Espinosu na bradu, zrovna když se pokoušel o lowkick.

Espinosa sice pořád hrozí svojí rychlou pravačkou, ale ta byla s každým Davidovým calfkickem pomalejší. David diktoval tempo zápasu a donutil svým tlakem Espinosu k útoku, který ale krásně zakontroval svým tvrdým zadním hákem.

Na závěr se Espinosa pokusil také o calfkick, ale trefil Davidovu holeň, což jej evidentně zabolelo, zatímco David na sobě nenechal vůbec nic znát. První kolo ovládl David a ukázal, že se nepřišel jen zúčastnit, ale že si jde sebevědomě pro další vítězství.

Roh Espinosy byl o přestávce docela nervózní a kladl svému svěřenci na srdce, aby rychle útočil a rychle se vracel zpátky. Tato taktika ale na Davida vůbec neplatila a hned na začátku druhého kola jej David trefil dalším brutálním calfkickem, kterým vzal Espinosovi vítr z plachet.

David začal znovu tlačit a diktoval tempo zápasu. Po jednom z útoků, se jej Espinosa pokusil vzít na zem, ale David tento takedown s přehledem ubránil a pokračoval ve svém tlaku. Na závěr kola poslal David na Espinosu další dva calfkicky, čímž podtrhl svůj výkon ve druhém kole. Espinosa odcházel ke svým trenérům kulhající a bylo vidět, že Davidovy tvrdé calfkicky si vybírají svou daň. Svým trenérům si Espinosa stěžoval, že nemůže na Davida najít rytmus a vzdálenost, což nedokázal zlepšit ani ve třetím kole.

David zatlačil Espinosu svým pohybem ke kleci, kde si borci vyměnili několik krátkých úderů do břicha a do hlavy, ale Espinosa pořád nemohl najít na Davidovy útoky ten správný recept. Dokonce byl po dalších brutálních kopech na lýtko donucen přejít do opačného střehu, čehož David znovu využil a začal okopávat pro změnu jeho pravou nohu.

Espinosa už vypadal dost frustrovaně a nevěděl, co by na českého bojovníka vymyslel. Po dalším calfkicku, na konci kola, šel David Dvořák po finiši, ale zápas nakonec skončil a šel k bodovým rozhodčím. Ti samozřejmě dali jasnou výhru Davidovi Dvořákovi a ten si tak připsal druhé vítězství v UFC za sebou, čímž znovu přepsal historii českého MMA

„Všechno co dělá je chytré a technické,“ řekl komentátor a bývalý šampion Dominick Cruz a měl pravdu. David po technické a taktické stránce předvedl nádherný výkon, kde svému soupeři nedal v podstatě žádnou šanci. Trpělivým, ale agresivním a chytrým přístupem dokázal sebrat Jordanu Espinosovi všechny jeho zbraně a sám mu dominoval od začátku do konce. David Dvořák ukázal pravděpodobně nejlepší český výkon mezi pletivy UFC oktagonu.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články