David Dvořák tráví poslední týdny před zápasem v USA. Spát musel ve skříni, soupeře potkal při podepisování plakátů

David Dvořák tráví poslední týdny před zápasem v USA. Spát musel ve skříni, soupeře potkal při podepisování plakátů David Dvořák se svým trenérským týmem před svým druhým zápasem v UFC | zdroj: Profimedia

„Hrobník“ odletěl do Las Vegas na další šichtu, o víkendu ho čeká souboj s nebezpečným Jordanem Espinosou.

Hradecký rodák se dokázal hned v rámci své UFC premiéry zapsat do historie. Stal se totiž prvním českým bojovníkem, který dokázal vyhrát debutový zápas. Bruno Silva však dokázal Dvořáka pořádně potrápit, v závěru prvního kola ho trefil tvrdým kopem na bradu a "Undertaker" zbývajících padesát vteřin netrpělivě vyčkával na osvobozující hvizd. Naštěstí se ale Dvořák rychle oklepal a v dalších kolech ukázal, že má srdce bojovníka. „Tři minuty tvého života,“ křičeli na Dvořáka trenéři v posledním kole. Davidovi bylo jasné, že ze sebe musí vymáčknout maximum.

A vyplatilo se. Bodoví rozhodčí se shodli, že byl český borec lepší. Vítězství bylo o to cennější, že Brazilce dokázal porazit na jeho domácí půdě. To se zkrátka cení. Za odměnu obsadil 14. místo v žebříčku muší váhy. Nyní nastal čas posunout se vzhůru. O víkendu bude chtít „Hrobník“ dostat na lopatu Jordana Espinosu, který má v UFC bilanci 2-2. Po dvou prohrách v řadě si letos v červnu spravil chuť s Markem De La Rosou a v žebříčku je momentálně přímo nad Dvořákem.

Český bojovník věří, že Američana zvládne. „Zápas je pro mě obrovská výzva a hrozně se těším. Je to možnost předvést se ve formě, ukázat, co ve mě je a zase se posunout v žebříčku vzhůru, kam patřím,“ prohlásil osmadvacetiletý bojovník. Za velkou louži odcestoval v doprovodu trenérů Jana Maršálka a Jakuba Kašpara, k týmu se následně přidal i Patrik Kincl.

Právě on americký sen řádně dokumentuje, skrze krátká videa jsme tedy měli možnost nahlédnout do zákulisí Dvořákovy cesty. Videa kupříkladu prozradila, jak se čtyřčlenná výprava během prvního týdne poskládala v pronajatém bytě. Na Dvořáka bohužel nezbylo místo v posteli. Profesionální bijec si tedy musel ustlat ve skříni, kam se naštěstí díky výšce 165 cm pohodlně vešel. Tento týden už si ale mohla celá parta vychutnat zázemí luxusního hotelu, kde jim organizace zajistila apartmány, v nichž se dá i trénovat.

K přípravě využívali i tělocvičnu Randyho Coutura, především ale navštěvovali UFC Performance Institute. Přístup zaměstnanců a chvíle ve sportovním centru si Dvořák pochvaloval. „Hodní a profesionální zaměstnanci. Klec, ring, otevřená žíněnka a tisíce dalších dobrých věcí pro nás. PI je něco jako Disneyland, takže jsem strašně rád za šanci tu trénovat,“ prozradil na Instagramu. S návštěvou centra se samozřejmě pojilo pravidelné měření teploty a série testů na COVID-19.

Logicky jde zároveň o místo, kde se to slavnými bojovníky jen hemží. Dvořák se pochlubil například fotkou s Jonem Jonesem. „UFC je dream a nejde si to neužívat. Potkáváte spoustu lidí a zažijete něco, o čem mnozí jen sní. Často čtu, že jsem ulovil fotku s tím a tím. Nejsem tu na výletě, nejsem turista,“ zdůraznil v dalším příspěvku. Sám vnímá, že mezi ty nejlepší z nejlepších prostě patří, protože usiluje o stejný cíl. „Za poslední 4 dny jsem tu potkal 3 UFC šampiony a spoustu známých osobností a víte proč? Protože jsem jednou z nich. Jsem zaměstnanec stejné firmy jako oni, se stejným snem jako oni. Stát se šampionem UFC. V tom je to super. S mnoha z nich mluvíte jako kolega s kolegou ve velice přátelském módu.“

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený David Dvořák (@dvorak.david),Zář 9, 2020 v 10:19 PDT

Přátelské bylo zatím i první setkání se soupeřem. S Espinosou se totiž potkal při podepisování plakátů, ještě před oficiálním staredownem mu tedy mohl pohlédnout do očí.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený David Dvořák (@dvorak.david),Zář 16, 2020 v 11:59 PDT

Zatím to vypadá, že se Dvořák snaží skvělou příležitost chytit za pačesy a vytěžit z ní úplné maximum. Tomu ostatně nasvědčuje i časosběrný dokument, v němž hodlá mapovat cestu v UFC. Nyní je ale na řadě jedna z mnoha dalších těžkých překážek. „Undertaker“ by ji s trochou štěstí mohl překonat. Pokud bude štěstí o něco více, možná si dojde pro vítězství před limitem. My budeme samozřejmě v neděli nad ránem držet palce u přímého přenosu.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články