Davidovi Dvořákovi se rýsuje další zápas. Na UFC 253 by se mohl potkat s Američanem Jordanem Espinosou

Davidovi Dvořákovi se rýsuje další zápas. Na UFC 253 by se mohl potkat s Američanem Jordanem Espinosou zdroj: Profimedia

Další české želízko v ohni jedná o svém druhém zápase v UFC. Pravděpodobným soupeřem by mohl být Jordan Espinosa.

David "The Undertaker" Dvořák zahájil své UFC tažení 14. března, když v Brazílii porazil domácího Bruna Silvu, kterého udolal ve třech kolech na body. David podal skvělý výkon a ukázal, že do UFC stoprocentně patří.

Teď se začaly objevovat informace, že jeho další zápas v UFC by nemusel být až tak daleko. Podle serveru MMAFighting.com by se mohl v UFC oktagonu objevit už 19. září na UFC 253 a jeho soupeřem pravděpodobně bude Jordan Espinosa. Oficiálně nění nic potvrzené, ale David Dvořák potvrdil, že s UFC jedná.

„Jsme s UFC v neustálém kontaktu, ale oficiálně nic potvrdit nemůžu,“ řekl v pořadí čtvrtý Čech v UFC serveru iDnes.cz

David Dvořák1 zdroj: Profimedia

Espinosa by jako soupeř dával smysl, protože David Dvořák si svou výhrou nad Brunem Silvou zajistil 15. pozici v žebříčku a Jordan Espinosa nedávno klesl na 14. příčku.

Jordan Espinosa se objevil v Dana White’s Contender Series už v roce 2017, ale i přestože vyhrál na anaconda choke, šéfa UFC nepřesvědčil a kontrakt s UFC nedostal. O rok později se o to pokusil znovu, opět vyhrál, tentokrát na TKO v posledních sekundách zápasu, a to už mu Dana White nabídl smlouvu.

 

Od té doby má Espinosa v UFC dvě výhry a dvě prohry. Naposledy vyhrál před měsícem nad Markem De La Rosou a připsal si tak svoji 15. výhru v kariéře. Dvakrát dokázal vyhrát na TKO, sedmkrát na submisi a šestkrát na body. Za svoji kariéru nasbíral sedm porážek a pro Davida Dvořáka by to mohl být zajímavý a hlavně hratelný soupeř.

Jak už vyplývá ze statistik Espinosy, nejraději bojuje na zemi, ale je to komplexní bojovník a umí to i v postoji. Nepůsobí ale jako ten nejrychlejší nebo nejsilnější bojovník a právě v postoji by David Dvořák mohl mít navrch.

David Dvořák neprohrál už 14 zápasů v řadě a jeho statistika celkových 18 vítězství a pouhých 3 porážek je hodně působivá. David je velice komplexní bojovník, který je dobrý ve všech aspektech MMA. O tom vypovídají i jeho statistiky, kdy osmkrát vyhrál na TKO/KO, sedmkrát na submisi a třikrát na body.

Espinosa je pro Davida ideálním soupeřem a je od Davida chytré, že se nehrne hned proti těm největším zabijákům v divizi a chce nejdříve získat zkušenosti. Zadarmo to určitě mít nebude, ale svými bojovými kvalitami na něj jistě má.

Lokalita UFC 253 ještě není známá, ale pravděpodobně se bude jednat o Fight Island v Abú Dhabí. Na stejné akci by se měl objevit i Khabib Nurmagomedov, který by měl obhajovat svůj šampionský pás proti Justinu Gaethjemu.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články