Americký „vlak“ přejel prvního Slováka v UFC. Landwehr uškrtil Kleina „anakondou“

Americký „vlak“ přejel prvního Slováka v UFC. Landwehr uškrtil Kleina „anakondou“ Lajoš Klein byl nucen odklepat ve třetím kole na anaconda-choke. | zdroj: Getty Images

Američanova zarputilost a skvělá fyzická kondice tentokrát zvítězily nad technickou převahou slovenského bojovníka

První Slovák, který otevřel brány UFC, Lajoš „Mr. Highlight“ Klein, měl dnes svůj třetí zápas v organizaci. Jeho dosavadní bilance byla jedna výhra a jedna porážka, takže proti svému soupeři Natu Landwehrovi chtěl určitě urvat vítězství. V zápase byl Klein považován za favorita, ale bohužel Landwehr dostál své přezdívce „The Train“, neustále se valil dopředu a především díky své houževnatosti a fyzické kondici se nakonec radoval z vítězství.

Klein bojoval jako obvykle z opačného postoje a zápas zahájil svým oblíbeným lowkickem na vnitřní stranu stehna. Ale Landwehr si to nenechal jen tak líbit a vrátil mu to rychlým highkickem, který Klein naštěstí vyblokoval, ale následný lowkick našel své místo.

Následovala „kopáčská“ bitva, kdy se oba borci snažili trefovat toho druhého svými tvrdými kopy. Landwehr si byl očividně vědom Lajošových postojářských schopností, protože měl ruce neustále přilepené na svém čele. To mu přišlo vhod, když na něj "Mr. Highlight" vyslal jeden ze svých rychlých highkicků, který Američan zablokoval.

I tak jej Lajoš trefil dobrým zadním direktem, po kterém jej přilepil na pletivo. Ale Američan se pod tvrdým úderem spíše probral a zařadil vyšší rychlost. Převrátil pozici a natlačil Lajoše zády na klec, přičemž mu dával nepříjemná kolena na stehno.

Po chvíli se Kleinovi podařilo vymanit z klinče a zápas pokračoval postojářskými výměnami. Slovenský bojovník předváděl dobré kombinace a bylo vidět, že má technicky navrch. Ale Američan jakoby měl hlavu ze železa, neustále šel dopředu, z Lajošových výpadů si nic nedělal a pokaždé mu to co sám obdržel, vrátil zpátky.

Velice vyrovnané kolo chtěl 15 sekund před koncem urvat Američan pro sebe a vrhl se do zběsilého útoku. Zatlačil Lajoše na pletivo a tam mu rozdal několik dobrých úderů. Také slovenský bojovník dokázal Američana několikrát dobře zasáhnout, ale Landwehr svoji agresivitou v posledních sekundách získal kolo pravděpodobně pro sebe.

Druhé kolo začal Landwehr opět agresivně, ale krásná kombinace „jedna-dva“ zakončená highkickem jej na chvíli zaskočila. Američan šel do klinče a pokusil se o takedown, který Klein ubránil a na oplátku mu dal hezký loket. Američan však přitiskl slovenského bojovníka na pletivo a neustále jej okopával svými koleny, kterými pomalu ale jistě začal Lajošovi působit škodu.

Po chvíli se Kleinovi podařilo vymanit a pokračovala pořádná bitva v postoji. Američan dělal čest své přezdívce „The Train“ a jako vlak se neustále valil dopředu. Lajoš z něj začínal být frustrovaný a místo ustupování se zapojil do tvrdé přestřelky. To ale Landwehra nezastavilo a tak šel slovenský bojovník pro takedown. Ten však Landwehr ubránil a chytil Lajoše do head-locku, odkud mu dal nejdříve několik dobrých kolen, aby jej následně zamkl v hodně těsném anaconda-choku. Pro Lajoše to chvíli nevypadalo vůbec dobře, ale nakonec se z nebezpečného škrcení dostal zpátky na nohy.

Jenže Landwehr byl jako tank a neustále frustrovaného a unaveného Lajoše pronásledoval. Dobrý loket z otočky ze strany slovenského bojovníka jej ani nezpomalil a Američan začal svého slovenského soupeře trestat dirty boxingem z klinče a neustále jej tlačil před sebou. V posledních sekundách Lajoše přimáčkl k pletivu a trefoval jej tvrdými koleny, lokty i pěstmi. Druhé kolo tak šlo určitě za Landwehrem.

Třetí kolo začalo trochu pomaleji a Landwehrovi chvilku trvalo, než znovu rozjel svůj vlak. Klein jej chtěl vzít na zem, ale Američan mu pokus o takedown ubránil a dostal jej pod sebe. Tam opět omotal ruku kolem jeho krku do anaconda-choku a tentokrát bylo škrcení příliš těsné a Lajoš byl po chvíli donucen zápas odplácat.

Nate Landwehr tak porazil Lajoše Kleina ve třetím kole na škrcení, což byla vůbec jeho první submise v kariéře. Lajoš Klein byl ze své porážky očividně velice zklamaný a v UFC se dostal do záporné bilance jedné výhry a dvou porážek. Věříme ale, že v dalším zápase se opět dostane na vítěznou vlnu a spraví si chuť.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články