Slovenská MMA hvězda Klein předvedl vyrovnanou bitvu, na vítězství to ale bohužel nestačilo

Slovenská MMA hvězda Klein předvedl vyrovnanou bitvu, na vítězství to ale bohužel nestačilo Ludovit Klein | zdroj: Profimedia.cz

Ludovít Klein odbojoval na turnaji UFC Vegas 26 vyrovnaný zápas, ale bodoví rozhodčí darovali výhru Michaelu Trizanovi.

Slovenská MMA hvězda Ludovít Klein ve druhém zápase v UFC předvedl proti Michaelu Trizanovi velice dobrý výkon, ale na vítězství to nakonec bohužel stejně nestačilo. Za vším stál především poměrně zvláštní verdikt bodových rozhodčích.

Klein sice hned v prvním kole inkasoval několik nepříjemných úderů, ale zároveň dokázal kontrovat tvrdými kopy a rozhodně nepůsobil, že je tím horším. To potvrdil také parádním takedownem, kterým svého protivníka dostal minutu a dvacet vteřin před koncem úvodní části na zem a téměř až do závěrečného gongu dokázal Trizana tavit u pletiva. Tohle kolo bylo z pohledu MMA pravidel minimálně naprosto vyrovnané.

Do druhé rundy nalétl Trizano hodně aktivně a po sérii calf kicků vypálil nebezpečnou levou zadní. I tak ale Kleina neroztancoval. Slovenský borec naopak vrátil Američanovi zadní, po které ho opět natlačil na pletivo, kde se pokoušel o strh. To si ale Trizano nenechal líbit a po chvíli tahání v klinči znovu přetáhnul souboj doprostřed klece.

Tam došlo k několika ostrým výměnám, ve kterých ale jako předtím ani jeden ze soupeřů výrazně nedominoval. Klein stále sázel primárně na kopy a dobrý pohyb a Trizano se snažil útočit pěstmi. To se mu ale úplně nedařilo, protože se Lájoš jeho atakům dokázal umně vyhýbat a navíc se mu znovu povedl takedown. Na zemi sice inkasoval Klein pár ran na tělo, ale opět se jednalo o vyrovnanou bitvu.

I třetí kolo jasně nedokázalo určit, že by byl některý z bojovníků vážně lepší. Postojářský souboj sice nabídl několik velice ostrých výměn, ale stále to bylo prakticky padesát na padesát. Kleinovi se navíc i ve třetím kole povedly další dva úspěšné takedowny, za které si rozhodně zasloužil bodové zvýhodnění. Bohužel se ale po posledním strhu málem nechal uškrtit, což nejspíš ovlivnilo bodové rozhodčí.

Klein bohužel na body prohrál naprosto jasně 3:0, ale především výsledek třetího bodového sudího absolutně neodpovídal průběhu zápasu. Skóre 30-27 bylo vzhledem k duelu zcestné. I u zbytku verdiktů by se s přihlédnutím k takedownům dalo polemizovat, ale bohužel to výsledek s největší pravděpodobnost nezmění. I tak se ale nemá Klein za co stydět. Předvedl moc hezký zápas a rozhodně bude moct tuto prohru v UFC v budoucnu napravit.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články