Lajoš klein jde do boje, jeho soupeř slibuje válku v postoji

Lajoš klein jde do boje, jeho soupeř slibuje válku v postoji Lajoš Klein s týmem před třetím zápasem v UFC | zdroj: Profimedia

Je to jen pár dní, co se do UFC probojoval Martin Buday a nyní čeká důležitý souboj také jeho týmového kolegu Ludovíta Kleina. Soupeř mu slibuje tvrdou bitvu.

Už dnes v noci do svého třetího zápasu pod hlavičkou UFC nastoupí slovenský bojovník Ludovít "Lajoš" Klein. V jednu hodinu ráno našeho času otevře hlavní kartu. Mezi elitou má zatím vyrovnanou bilanci 1-1.

Uvedl se skvěle, když svým pověstným highkickem sestřelil Novozélanďana Younga hned na začátku prvního kola. Druhé představení mu však nevyšlo podle představ, na Američana Trizana bodově nestačil. Prohru přičítal hlavně špatnému psychickému rozpoložení a navázal proto spolupráci s mentálním koučem.

Soupeřem mu tentokrát bude Američan Nate Landwehr (14-4), který mu shodou náhod loni umožnil vstup do UFC, když kvůli pozitivnímu testu na covid nemohl zápasit a organizátoři na poslední chvíli oslovili právě slovenského bojovníka.

Také Landwehr do UFC přišel loni. Předtím se stal šampionem ruské organizace M-1, kde zabral trůn po Ivanu Buchingerovi, který se přesunul na tuzemskou scénu. Mezi elitou ale americký válečník napoprvé neuspěl, Herbert Burns mu nadělil KO kolenem do hlavy. A tvrdé KO naskočeným kolenem schytal i v posledním zápase proti Erosovi.

Američan vyznává styl vyhraj nebo padni, sází na boxerské kombinace a neustále na soupeře tlačí. Necouvne z žádné přestřelky v postoji, což se mu ale v UFC už dvakrát stalo osudným. V krvavém souboji s Darrenem Elkinsem ale ukázal, že vydrží bojovat v šíleném tempu celých 15 minut. Šance, že by se pokusil Kleina vzít na zem, je naprosto minimální. Naopak pro slovenského bojovníka by tudy ale eventuálně mohla vézt cesta k vítězství, pokud by se na nohách ocitl v problémech.

Nate Landswehr "Pot, krev a zatraceně dobré zápasy, to je to, co přináším do UFC," nechal se po výhře nad Elkinsem slyšet Landwehr (vpravo). | zdroj: Profimedia

Spíš se dá ale očekávat divácky vděčná válka v postoji. Klein je známý svým pověstným "neviditelným" kopem na hlavu, s nímž nachytá takřka každého. Jakmile navíc Landwehr začne útočit, tak na obranu příliš nemyslí, což by se mu mohlo stát ostudným.

Slovenský bojovník navíc přípravu nepodcenil, dva měsíce strávil v uznávaném Sanford MMA po boku jmen jako Gilbert Burns nebo Michael Chandler. "Úroveň těchto bojovníků je opravdu vysoká a v gymu je skvělá energie," prozradil pro UFC s tím, že by se sem příště opět rád vrátil.

Zároveň se ale těší domů za rodinou. "Po zápase chci krátkou pauzu, strávit čas s rodinou, protože příprava na tento zápas byla dlouhá. Ale znám se, bude to tak 7-8 dní a hned budu zase zpátky v tělocvičně, protože bez toho nemůžu žít."

Pokud se Lajošovi podaří nad Američanem zvítězit, začíná už pošilhávat po TOP 15. V případě druhé prohry v řadě by se mu ale tento cíl dost vzdálil, doufejme tedy, že potvrdí roli favorita.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články