VIDEO: Kickbox má nového krále! Thajec Superbon vyhrál KO nad neporazitelným „Doktorem“

VIDEO: Kickbox má nového krále! Thajec Superbon vyhrál KO nad neporazitelným „Doktorem“ Superbon si často zpestřuje přípravu tréninkem na pláži | zdroj: Profimedia

Fanoušci kickboxu si přišli na své, organizace ONE dala dohromady ty nejlepší možné zápasy a KO padaly jak hrušky. Nakonec všechny zastínil Superbon, který skvěle načasovaným kopem brutálně knockoutoval Petrosyana.

Akce ONE: First Strike zasvěcená výhradně kickboxu musela nadchnout všechny fanoušky bojových sportů. Z 6 zápasů na body skončil jediný.

Do boje nejprve nastoupily těžké váhy, dlouho to ale netrvalo, Rade Opačič zvítězil už ve 2. kole.

Štafetu pak převzalo 8 účastníků turnaje ve váze do 70,3 kg, ti se vyřazovacím způsobem bijí o možnost vyzvat šampiona. Ten byl dnes korunován v hlavním zápase večera, který byl doslova pomyslnou třešničkou na dortu.

Armén Giorgio Petrosyan nastupoval jako výrazný favorit. Není divu, ze 108 zápasů prohrál pouze dva, naposledy v roce 2013. Od té doby na jeho klinicky přesný styl, díky němuž se mu přezdívá „Doktor“, nedokázal vyzrát nikdo. 

Thajec Superbon Banchamek, který se před pár lety blýskl i v ČR, si ale věřil a před soubojem trochu nečekaně do svého soupeře rýpl. Nelíbilo se mu totiž, že se mu údajně vyhnul. „Bojí se mě a ONE ho chrání,“ vyhlašoval. Petrosyan se ale nenechal rozhodit a pouze vzkázal, že si na slova moc nepotrpí a vyjasní si to raději v boji.

Očekávala se pětikolová taktická bitva, protože ani jeden z bojovníků není vyhlášený knockoutér a oba vynikají především vytříbenou technikou. Zatímco Thajec je především kopáč, arménský bojovník má skvělé oko a dokáže cíl v podobě soupeře trefovat na centimetr přesně.

V prvním kole oba pečlivě načítali reakce soupeře. Superbon bodoval tvrdými kopy, Petrosyan naopak údery. Ve druhém pak Armén přidal na tlaku a Thajce zatlačil zády k pletivu, kde na něj vysílal boxerské kombinace. Když se však z výpadu stahoval zpět, Superbon ho nachytal nekrytého bleskurychlým higkickem. Nárt dopadl přímo na čelist a Petrosyan šel k zemi v bezvědomí. Ještě dlouho tam pak zůstával nehybně ležet, než ho organizátoři transportovali do nemocnice. Strašidelné.

Pro bojovníka, jenž byl dlouhá léta považován za takřka neporazitelného, to bylo druhé inkasované KO v kariéře. V roce 2013 ho nečitelný Andy Ristie nachytal zvedákem, tehdy však zůstal při vědomí a dokázal se po pár vteřinách alespoň postavit.

Armén měl navíc za dva měsíce naplánovaný další zápas na svém vlastním galavečeru v Itálii. Je tedy otázka, zda do něj bude moci po takhle těžkém KO nastoupit. Zato Superbon si teď bude moct trochu oddechnout, protože než z Grand Prix vzejde jeho další vyzyvatel, bude to asi chvíli trvat.

Zdroje:  onefc.com

Nejnovější články