Bývalý šampion v kickboxu uštědřil tvrdé KO opilému hostovi v baru

Bývalý šampion v kickboxu uštědřil tvrdé KO opilému hostovi v baru Joe Schilling | zdroj: Getty Images

Joe Schilling neměl pochopení pro příliš sebevědomého hosta v baru a při potyčce jej tvrdě knockoutoval.

Bývalý šampion v kickboxu a MMA bojovník Joe Schilling, který zastupoval mimo jiné organizace Glory a Belllator už sice dva roky nebojoval, ale rozdávat údery rozhodně nezapomněl. To prokázal ne úplně vhodným způsobem, když v jednom z nejmenovaných amerických barů sestřelil jednoho z místních štamgastů.

Na videu z tohoto incidentu, které se objevilo na Twitteru, můžeme vidět evidentně opilého muže, který stojí uprostřed lokálu a baví se s ostatními hosty. V tu chvíli kolem něj prochází Schilling, jenž jej poměrně razantněji odstrčí, aby mohl projít. Muž pravděpodobně pronese něco na jeho adresu, což způsobí, že se Schilling otočí zpět a nechce si to nechat líbit. V tu chvíli štamgast udělal další velkou chybu. Vystrčil bradu a rychlým krátkým pohybem naznačil útok, v úmyslu profesionálního bojovníka zastrašit. Jenže patrně nevěděl, s kým má tu čest a místo ústupu vytáhl Schilling dva tvrdé háky, které přesně umístil na jeho bradu a v bezvědomí jej poslal k zemi.

Když Schilling zjistil, že je toto video takto populární, rozhodl se obhájit krátkým vzkazem na svém instagramu, který pak ale musel kvůli porušení pravidel serveru smazat. V tomto příspěvku se obhajoval, že jednal v sebeobraně, protože muž měl mít údajné nespecifikované rasistické narážky, které se bojovníka dotkly a kritizoval USA, že už se zde člověk ani nemůže bránit.

Jaké bude mít tento incident následky zatím není jasné, ale podle informací několika zahraničních serverů nebylo na Schillinga zatím podáno žádné trestní oznámení. Policie ale bude pravděpodobně incident vyšetřovat z vlastní iniciativy a je otázka, zda bude Schillingova reakce brána jako sebeobrana.

Schillingův útok tak na sociálních sítích opět vyvolal horlivé diskuze ohledně hranicí mezi sebeobranou a útokem. Například podle českého právního řádu je sice pravda, že se člověk může bránit ještě předtím, než samotný útok nastane, ale útok musí reálně hrozit nebo trvat a nutná obrana proti němu nesmí být zcela zjevně nepřiměřená. Je tak otázka, jestli by se "zastrašující cuknutí" dalo považovat za hrozící útok a jestli ke všem okolnostem (štamgast byl mnohem menší, podnapilý a Schillingovi by pravděpodobně neměl šanci nijak zvlášť ublížit) nebyla "obranná" reakce Schillinga zcela zjevně nepřiměřená. Jisté je, že Schilling si tímto knockoutem statistiky nijak nezlepšil a je možné, že si tak zadělal na nějaký čas ve vězení nebo vysokou pokutu.

Zdroje:  Twitter Beyond Kickboxing

Nejnovější články