Talentovaný americký fotbalista dostal v "hospodské" bitce nakládačku od MMA bojovníka

Talentovaný americký fotbalista dostal v "hospodské" bitce nakládačku od MMA bojovníka Americký fotbalista vs. MMA bojovník | zdroj: Getty Images

Nadějný hráč amerického fotbalu Spencer Jones utrpěl během rvačky s MMA bojovníkem nepříjemné zranění a na útočníka podal trestní oznámení.

O tom, že není radno se pouštět do křížku s MMA zápasníkem se přesvědčila hvězda univerzitního týmu amerického fotbalu Spencer Jones. Ten si z této konfrontace odnesl velice nepříjemné zranění, které ho na nějakou dobu omezí v dobře rozjeté kariéře.

K celému incidentu, jehož záznam se 19. února objevil na všemožných sociálních sítích, došlo u toalet v jednom z vyhlášených oklahomských barů. Na videu je vidět, jak Jones spolu se svým kamarádem slovně inzultují jinou dvojici. Po krátké verbální přestřelce se jeden ze dvojice vrhl na amerického fotbalistu a po pár úderech ho sundal ukázkovým takedownem.

Na zemi mu nejdříve nasadil rear-naked choke a po několikavteřinovém škrcení mu přidal ještě několik ran pěstí. V pozadí můžeme vidět i zbylé dva účastníky a je evidentní, že ani Jonesův kamarád na tom nebyl lépe. Po krátké přetahované skončil totiž také na podlaze a i on inkasoval několik nepříjemných úderů.

Jones předal celou situaci k řešení právníkovi, podle kterého je video zavádějící. Jeho svěřenec byl prý napaden jako první, což na daném záznamu není vidět, ale měl by o tom svědčit jeho krvavý nos. Jones se prý snažil celou situaci uklidnit, ale místo toho čelil dalšímu útoku, který mu způsobil zlomeninu levé orbitální kosti, což vyústilo v čtyřhodinovou operaci a několikaměsíční rekonvalescenci. Na útočníka tak podali trestní oznámení.

Před pár dny se prostřednictvím Twitteru ozval také Braden Brown, který spolu s bratrem patří do druhé dvojice a jeho sourozenec byl tím, jenž Jonese poslal k zemi. „Wrestlingu se nevěnujeme na žádné univerzitě, ale zápasíme už od doby, co jsme byli v plenkách. MMA a bojům v kleci se věnujeme už od 12," napsal Brown. „Snažili jsme se být zdrženliví, ale oni nám bohužel nedali žádnou šanci.“ Další vyjádření už bratři nepodali.

Video vyvolalo diskusi také mezi některými profesionálními MMA bojovníky, kteří se dohadují, zda bylo správné tyto techniky použít či nikoliv. Většina z nich se však nechce pouštět do velkých fabulací, protože neznají příběh, který této bitce předcházel.

Poměrně vtipně tato situace zasáhla i bojovníka UFC Bena Askrena, který má téměř identický účes jako hlavní aktér. Podle jeho vyjádření, které také nasdílel na svém twitterovém účtu, měl zahlcené sociální sítě zprávami a musel plno lidí přesvědčovat, že podoba je čistě náhodná a rozhodně se žádné barové rvačky neúčastnil.

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články