Nejočekávanější letošní zápas v těžké váze kickboxu se ruší

Nejočekávanější letošní zápas v těžké váze kickboxu se ruší zdroj: Profimedia

Už za pár dní se měl bojovník Alistair Overeem představit v rodném Holandsku v očekávaném kickboxerském zápase o titul těžké váhy. Zranění mu však překazilo plány.

Na tenhle zápas se těšili všichni fanoušci kickboxu. Alistair Overeem se totiž na sklonku kariéry rozhodl vrátit ke kořenům a MMA rukavice vyměnil za větší boxerky. Na akci GLORY Collision 3 se měl utkat se šampionem těžké váhy Rico Verhoevenem. Teď ale z Holandska přišla zpráva, že „Reem“ odstoupil.

„Hluboce mě to mrzí, ale musím odstoupit ze zápasu s Ricem 23. října. Nikdy předtím jsem zápas nezrušil a věřte mi, že to bylo těžké rozhodnutí. S tímto zraněním se potýkám už více než měsíc,“ vyjádřil se na sociálních sítích.

„Dva dny před tiskovou konferencí, před pár týdny, jsem nebyl schopný ani rovně chodit. Po rehabilitaci jsem se cítil mnohem lépe, a protože se nevzdávám, nehodlal jsem to udělat ani teď. Vrátil jsem se do přípravy. Ale…zranění se opět zhoršilo a nedokázal jsem ani dokončit trénink.

Včera jsem společně se svými trenéry a doktory musel udělat rozhodnutí a odstoupit. 23. října jsem měl fanouškům dát show! Chtěl jsem si být jistý, že každý v hale i ti, co budou koukat z domu, dostanou to, proč přišli – zábavný zápas na vysoké úrovni. I kdybych teď byl na 90 % nebo možná na 80, tak bych do toho ringu šel. Ale jsem na 40 % a to není dost.

My bojovnici trénujeme a pracujeme tvrdě. V sázce je hodně. Náš sport tě může zranit. Bohužel ne jen v ringu ale i v přípravě. Doufám, že to pochopíte. Brzy budu zpátky!“

Podle GLORY nebude Alistair schopný bojovat dříve než začátkem příštího roku. Organizace zatím neoznámila, kdo jej v zápase o titul zastoupí. Dá se ale předpokládat, že to bude Jamal Ben Saddik, který je jedničkou žebříčku a původně se o pozici vyzyvatele měl utkat s Benjaminem Adegbuyem, který šampionovi Verhoevenovi pomáhal v přípravném kempu na Overeema.

Pro české fanoušky bude ale zajímavé především to, jak si zpátky v ringu povede Matěj Peňáz, který v mezidobí pořádně zčeřil vody tuzemské MMA scény. Nyní ho ale čeká jednička žebříčku Bayrak z Turecka. V případě výhry by pak „Moneyho“ příště mohl zabojovat o titul, který je nyní v držení Donovana Wisse. Právě surinamský bojovník je jedním z mála, komu se podařilo českého bojovníka porazit.

Zdroje:  Glory Kickboxing

Nejnovější články