Risk se vyplatil, Klein získal v UFC důležité druhé vítězství

Risk se vyplatil, Klein získal v UFC důležité druhé vítězství Lajoš Klein v UFC. | zdroj: Profimedia

Slovenský bojovník kývl na zápas pouhých 8 dní předem, navíc ve vyšší váze. Američana ale nakonec porazil a nejspíš si tak zachránil místo v UFC.

Vedení UFC se netají tím, že má slabost pro bojovníky, kteří jsou ochotni riskovat a vzít zápas i na poslední chvíli. Přesně to se rozhodl udělat Ludovít Klein, kterému s nabídkou na záskok zavolali pouhých 8 dní před zápasem. A přestože se jednalo o vyšší váhu a Lajoš nebyl v moc příznivé pozici, protože dva předešlé duely prohrál, okamžitě kývl. Případná třetí porážka v řadě by přitom s největší pravděpodobností znamenala v nejslavnější MMA organizaci konečnou.

Změna ale samozřejmě znamenala nepříjemnost i pro soupeře, Američana Devonte Smithe. Minimálně proto, že se celou dobu připravoval na tradiční střeh, kdy má bojovník levou nohu vepředu, zatímco Klein je tzv. southpaw. Pro oko laika možná nepatrná změna dokáže v boji divy a je potřeba k takovému soupeři přistupovat s úplně jinou taktikou.

Klein od začátku držel střed oktagonu a měl optickou převahu, Devonte kroužil okolo a jakoby nevěděl, jak začít s útokem. Naopak Lajoš krásně zkracoval vzdálenost a trefoval. Ve druhé polovině kola zasáhl tvrdou levou zadní a Američan byl v problémech. Povedlo se mu však svázat boj do klinče, kde byl relativně v bezpečí.

Rozhodčí ale klinč pro neaktivitu půl minuty před koncem úvodního kola roztrhl a Klein v postoji znovu úřadoval, povedlo se mu dokonce trefit jeho pověstný highkick, Devonte ale k zemi nešel.

Do druhé pětiminutovky přišel Američan s novinkou - tvrdým highkickem ze zadní nohy. Zkoušel ho opakovaně a přestože jej Kleinova ruka pokaždé zbrzdila, působil dost nebezpečně. Většina času se ale nesla ve znamená klinče u pletiva. Devonte se v závěru pokusil zaskočit Slováka takedownem, ale Lajoš jej zvládl skvěle ubránit.

Poslední kolo začalo lépe pro Kleina, když frontkickem trefil Smithe do solar plexu a ten se zdál být v problémech. Bohužel ale boj skončil opět v klinči a po jeho roztržení měl Američan navrch i v postoji.

Rozhodčí byli v bodování dost nejednotní. Zatímco jeden viděl Kleina vyhrát všechna kola, druhý viděl 29:28 v jeho prospěch a třetí viděl stejným způsobem vyhrát Američana. Celkově tedy vítězství pro slovenského zástupce v poměru 2:1 na body, které bude pravděpodobně znamenat prodloužení smlouvy.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články