Bratrovražedný souboj ovládl Covington. Masvidala dominantně porazil po pětikolové bitvě

Bratrovražedný souboj ovládl Covington. Masvidala dominantně porazil po pětikolové bitvě Jorge Masvidal a Colby Covington | zdroj: Profimedia

Jorge Masvidal měl v zápase dobré momenty, ale na tlak a wrestling svého bývalého kamaráda a nyní nesmiřitelného rivala Colbyho Covingtona byl dnes krátký.

Duel Colbyho Covingtona a Jorgeho Masvidala byl ostře sledovaným zápasem na turnaji UFC 272. Nejen pro to, že se jedná o dva elitní bojovníky welterové divize, ale především kvůli jejich minulosti. Oba se totiž znají už pěkně dlouho a po dlouhých 8 let, kdy působili v prestižním MMA gymu American Top Team, byli také nejlepšími kamarády.

To se ale před pár lety změnilo a nyní si oba nemohou přijít na jméno. Masvidal tvrdí, že Covingtona zavrhl poté, co nezaplatil odměnu společnému trenérovi, Covington zase říká, že Masvidal ukončil jejich přátelství kvůli žárlivosti na jeho úspěch v UFC. Ať je to jak chce, výsledkem bylo, že Colby byl pro neustálé provokování vyhozen z ATT a z obou kamarádů se stali nesmiřitelní rivalové.

Ke střetu v kleci (nebo vlastně úplně kdekoliv) se oba borci vyzývali už hodně dlouho, a dnes se jejich přání splnilo a mohli si své spory vyříkat v oktagonu, navíc před zaplněnou halou v hlavním zápase večera. Covington šel do zápasu jako favorit a očekávalo se, že proti Masvidalově výborném strikingu zužitkuje svůj skvělý wrestling a nekonečnou fyzickou kondici. A přesně to také „The Chaos“ udělal.

 Téměř celý zápas vyvíjel na Jorgeho tlak a nenechal jej vydechnout. Masvidal měl sice dobrý postoj a několikrát svého bývalého kamráda dobře trefil, ale jinak patřil souboj Covingtonovi. Ten sám dokázal trefovat Masvidala v postoji a častokrát měl v přestřelkách navrch, ale spíše se soustředil na natlačení Jorgeho na klec a následné takedowny, kde byl poté na zemi jasným pánem situace.

Neustále Masvidala zasypával údery a lokty, které kombinoval hrozbou škrcením ze zad. Jorge se sice dobře bránil a až na několik tvrdých loktů nedovolil Colbymu žádnou dramatickou situaci, ale s přibývajícími koly bylo jasné, že takhle zápas nevyhraje a musí Colbyho ukončit. To se mu málem podařilo ve čtvrtém kole, kdy bývalého kamaráda trefil pravým hákem přesně na bradu a poslal Covingtona do kolen. Jenže Masvidal už byl moc unavený na to, aby dokázal tento úspěch zužitkovat a zápas ukončit. Místo toho nechal Colbyho zotavit a ten byl zanedlouho zpátky na koni a pokračoval v Masvidalově demolici.

V posledním kole Colby akorát potvrdil svou dominanci, když vzal Jorgeho na zem hned v úvodu a nepustil jej téměř celé kolo na nohy. Po pěti kolech jsme se tak dočkali verdiktu bodových rozhodčích, kteří jednomyslně přiřkli vítězství Colbymu Covingtonovi. Kdo by však čekal, že po zápase dojde na usmíření a projevení respektu, ten by se šeredně mýlil. Ani po 25 minutách strávených v oktagonu si Covington s Masvidalem nepodali ruce a ochranka je raději držela v bezpečné vzdálenosti, kdyby si oba kluci náhodou chtěli zápas prodloužit.

„Právě jsem se postaral o pouliční odpad z Miami a teď je čas, abych sejmul ten odpad z lousianských bažin,“ řekl si Covington nahlas o svého dalšího soupeře v podobě Dustina Poiriera, který je také Covingtonovým bývalým parťákem z ATT a stejně jako Masvidal, ani on jej nemá dvakrát v lásce.

Jorge Masvidal byl z výsledku i ze svého výkonu zklamaný a řekl, že prostě dneska neměl svůj den: „Byl jsem mimo se svým wrestlingem, měl jsem wrestlit tvrději. Můj wrestling tam dneska nebyl, byl jsem mimo,“ nesnažil se Masvidal vymluvit z porážky.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články