Stvořil jsem Frankensteina, zpytuje svědomí šéf slavného MMA týmu, který stál za Covingtonovou proměnou

Stvořil jsem Frankensteina, zpytuje svědomí šéf slavného MMA týmu, který stál za Covingtonovou proměnou Všeobecně nenáviděný Colby Covington. | zdroj: Profimedia

Svými výroky mnohé pobuřuje, někteří ho dokonce nenávidí. Proměna Colby Covingtona v největšího záporáka UFC sice byla před lety nevyhnutelná, podle šéfa slavného gymu ATT ale zašla až moc daleko.

Je to smutný sportovní příběh. Ačkoliv je totiž Američan Colby Covington prvotřídní bojovník a takřka neprohrává, v minulosti mu hrozil vyhazov z UFC. V roce 2017 mu měl hlavní matchmaker Sean Shelby říct, že ať už jeho souboj s Demianem Maiou v Brazílii dopadne, smlouvu mu neprodlouží. Jenže "Chaos" se po vítězství chopil mikrofonu a urazil snad všechny přítomné diváky. "Brazilci, jste blbí, vy špinavá zvířata stojíte za h***o!" křičel tehdy za nesouhlasného bučení publika. Zpátky do šatny se pak málem nedostal.

Covingtonův bývalý trenér Dan Lambert, který bude o víkendu držet palce jeho soupeři Jorge Masvidalovi, nyní přiznal, že na proměně svého někdejšího svěřence nese vinu.

"Možná, že jsem do toho počátečního mixu dal jednu nebo dvě ingredience toho, co teď vydíme. Nečekal jsem, že z toho vyleze doktor Frankenstein," zpytuje svědomí majitel věhlasného American Top Teamu, který je zároveň velkým fanouškem profesionálního wrestlingu, což leccos vysvětluje. "Jedna věc je nadávat na konkrétní zem nebo chlápka, abyste se dostali lidem pod kůži a všimli si vás. Něco jiného je to ale posunout na další úroveň a házet špínu na úplně každého v tomhle sportu i v jiných sportech. Muže, ženy a lidi v jiných váhových kategoriích, a potom i na lidi ve vaší vlastní tělocvičně."

"Kdybych býval tušil, že to půjde tímhle směrem a věděl bych, jaké narušení to bude pro náš gym, asi bych se snažil do toho vzorce dát trochu něco jiného," říká nyní Lambert, zároveň ale přiznává, že to pro samotného Covingtona nebyla špatná změna, protože mu pomohla zachránit kariéru a vydělat peníze. Je ale také přesvědčen, že "Chaos" nemusel chodit do extrému a mohl dál fungovat v rámci ATT, kde si jen nadělal spoustu nepřátel.

Covington se s dávným kamarádem Masvidalem střetne již v neděli ráno okolo 6. hodiny v hlavním zápase UFC 272. Kromě toho uvidíme v akci také Edsona Barbozu, Kevina Hollanda či slovenského zástupce Ludovíta Kleina.

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články