„Nebude to křest, bude to pohřeb!“ Covington slibuje bývalému kamarádu Masvidalovi bolestivý zápas

„Nebude to křest, bude to pohřeb!“ Covington slibuje bývalému kamarádu Masvidalovi bolestivý zápas Colby Covington | zdroj: Profimedia

Colby Covington toho sice hodně namluví, ale pořád se jedná o prvotřídního bojovníka, který svému rivalovi slibuje pořádný výprask.

Zápas dvou bývalých nejlepších kamarádů, kteří se stali největšími nepřáteli, se blíží. Colby "The Chaos" Covington a Jorge "Gamebred" Masvidal bývali dlouhá léta blízcí přátelé. Jenže nic netrvá věčně a z kamarádů se stali nepřátelé až na krev, kteří si už dlouho chtějí srovnat účty pomocí svých pěstí. UFC jim k tomu konečně dalo příležitost a už příští víkend se tak oba borci střetnou v hlavním zápase na turnaji UFC 272.

Masvidal i Covington jsou také bývalými parťáky z jednoho z nejlepších MMA gymů na světě, floridského American Top Teamu, kde spolu trénovali, navzájem se podporovali a dokonce spolu i bydleli. Něco se ale pokazilo a před pár lety se jejich cesty rozešly ve zlém.

Jejich nepřátelství zašlo až tak daleko, že byl Colby Covington z ATT vyhozen a musel si najít jiné trenéry. Na sociálních sítích si oba borci nemohli přijít na jméno a neustále se popichovali, vyhrožovali jeden druhému a bylo jen otázkou času, kdy dojde na pěsti. Hrozilo dokonce, že jakmile se uvidí na ulici, bude z toho pořádná mela. Colby se ale nechal slyšet, že by Masvidala mnohem raději zmlátil v oktagonu, kde za to dostane zaplaceno a ještě to uvidí spousta lidí. A už tento víkend to bude moct předvést.

„Cítím se jako malé děcko před Vánocemi,“ řekl nadšeně Colby. „Strašně se těším, že mu vyúčtuju všechny ty neurvalé kecy, které řekl do médií. Neustále lhal a nemůžu se dočkat, až celému světu ukážu, kdo Masvidal doopravdy je.“

Covington je jedním z nejlepších bojovníků welterové váhy a je v podstatě jediný, který se současným šampionem Kamaru Usmanem předvedl dva poměrně vyrovnané zápasy. Naposledy se šampionem prohrál loni na podzim na body, ale porážku hned hodil za hlavu a sebevědomě prohlásil, že je nejlepším bojovníkem na světě, protože zápas vyhrál a jen kvůli špatnému souzení bodových rozhodčích nenosí šampionský pás on.

„The Chaos“ je známý svým trashtalkem, kdy neváhá naházet špínu na kohokoliv a kvůli čemuž si v UFC neudělal moc přátel. Především rivalita s Usmanem byla (alespoň pro diváka) na ostří nože, ale souboj s Masvidalem bude podle Covingtona ještě vyhrocenější:

„Tohle je mnohem více osobní, tohle je zápas na krev," prohlásil Colby. „Jde to zpátky k našemu bratrství. Byli jsme spolu 8 let, každý den, bok po boku, nemohli jsme se opustit, byli jsme nejlepšími přáteli. A teď jsme největší zahořklí nepřátelé. On je teď jediný člověk na světě, který je mi u pr*ele. Kdykoliv ho vidím, chci ho poslat přímo k čertu a naštěstí to budu moct udělat v UFC oktagonu příští sobotu na pay-per-view. Bude to zlé. Donutím ho zaplatit, nechám ho, aby trpěl za to, že mě bodl do zad, že se ke mně otočil zády a že vypráví falešný příběh do médií.“

Větším favoritem na vítězství je přece jen Colby, který má vynikající wrestling a jeho boj v postoji se také rapidně zlepšil, což předvedl i v zápase proti Usmanovi. Je ale velice pravděpodobné, že s Masvidalem nebude chtít chodit do žádných přestřelek a raději zvolí wrestlerskou „šikanu“ na zemi a u pletiva. Každopádně to pro Masvidala bude podle Colbyho dlouhý a útrapný zápas:

„Způsobím Jorgemu Masvidalovi spoustu bolesti. Po tom zápase už nebude tím samým člověkem. Pořád mluví o křtu. Nebude to křest, bude to pohřeb. Pohřeb, který ukončí kariéru Jorgeho Masvidala. Bude to násilné. A nebude to rychlé. Lehce bych to mohl ukončit rychle – dělal jsem to takhle neustále za zavřenými dveřmi v gymu – ale tentokrát to budu natahovat, způsobím mu utrpení a pravděpodobně to bude poprvé v historii UFC, kdy uvidíte chlapa v hlavním zápase vzdát souboj verbálně, když řekne, že už nedokáže unést více výprasku.“

Hlavní karta turnaje UFC 272 bude začínat v neděli ve 4 hodiny ráno, takže zápas Covingtona s Masvidalem přijde na řadu někdy kolem 6. hodiny ráno.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články