Usman prozradil, že šel do souboje s Covingtonem s nepříjemným zraněním

Usman prozradil, že šel do souboje s Covingtonem s nepříjemným zraněním I podruhé byl zápas dvou nesmiřitelných rivalů velice těsný, ale i podruhé jej vyhrál šampion Kamaru Usman. | zdroj: Getty Images

I přes zlomenou ruku a následnou limitaci v tréninku dokázal Kamaru Usman porazit svého velkého rivala. Jak ke zlomenině došlo asi nepřekvapí, šampion si ale rozhodně zaslouží respekt.

MMA bojovníci jsou jedni z nejtvrdších sportovců na světě a šampion welterové divize UFC Kamaru Usman je toho důkazem. Nedávno totiž v podcastu „Full send podcast“ mezi řečí zmínil, že si pouhé 3 týdny před ostře sledovaným zápasem s Colby Covingtonem zlomil ruku:

„Zlomil jsem si ji před zápasem. Většina lidí to nevěděla,“ řekl mimoděk Usman. „Do dne zápasu jsem s tou rukou vůbec neboxoval. Neboxoval jsem s ní, dokud jsem nebyl v šatně, když jsem se rozcvičoval před zápasem. Tři týdny jsem se svojí pravačkou neboxoval.“

I přes zlomenou ruku Usman obhájil svůj titul a svého největšího rivala nakonec ve vyrovnaném a atraktivním zápase porazil na body. Také Covington ukázal svoji houževnatost a i když byl v zápase několikrát sražen k zemi, vzdoroval a ohrožoval šampiona až do konce zápasu, po kterém si dva nesmiřitelní rivalové nakonec přece jen vzdali respekt, který si vzájemně vysloužili.

O jakou zlomeninu ruky se přesně jednalo Usman nespecifikoval, ale jak ke zranění přišel nakonec přece jen prozradil. A příčina asi nikoho moc nepřekvapí:

„Zlomil jsem si ji o jednu hlavu, o hlavu Justina Gaethjeho.“

Bojovník lehké divize a možný příští vyzyvatel o titul Justin Gaethje je hlavním Usmanovým sparring partnerem, který je znám svou tvrdostí a zarputilostí. Oba borci si při trénincích nedarují nic zadarmo a minulý rok, když se Gaethje připravoval na titulový zápas s Khabibem Nurmagomedovem, dokonce motivoval Usmana tím, že mu nabídl 1000 dolarů, pokud jej dokáže knockoutovat při sparringu úderem na břicho. Jednou se to prý šampionovi welterové váhy přece jen podařilo a Gaethje mu tak musel vyplatit slíbenou odměnu. Jak takové sparringy mezi oběma borci probíhají se můžete podívat zde:

S kým se Kamaru Usman utká příště není doposud jisté. Ve hře je například Leon Edwards, který vyhrál 9 zápasů v řadě, ale za poslední 2 a půl roku bojoval pouze jednou, protože mu neustále odpadávají soupeři (naposledy Jorge Masvidal). Sám Usman by rád nazul boxerské rukavice a zkusil štěstí proti famóznímu boxerskému šampionovi Saulu „Canelo“ Alvarezovi, ale tento zápas je v současnosti spíše zbožným přáním než reálnou možností.

Zdroje:  BJPenn.com

Nejnovější články