Dan Hooker chce přestoupit do nižší váhové kategorie, dokonce už si tam vybral soupeře

Dan Hooker chce přestoupit do nižší váhové kategorie, dokonce už si tam vybral soupeře zdroj: Profimedia

Po několika porážkách v lehké váze se Dan Hooker rozhodl pro přestup o váhu níž, kde chce využít svou výškovou převahu. Cítí, že je to ta správná volba a už si vybral zajímavého a nebezpečného soupeře.

Oblíbený novozélandský bojovník lehké váhy Dan "The Hangman" Hooker se rozhodl pro poměrně zásadní krok v kariéře a v příštím zápase jej možná uvidíme v pérové váze. „Hangman“ totiž nedávno naznačil přechod do nižší váhové kategorie, když ve videu ukázal, že si nanečisto vyzkoušel shodit do pérové váhy (65,77 kg) a jeho pokus byl úspěšný:

„66 kg vypadá reálně,“ napsal ke svému příspěvku.

Hooker přitom ještě minulý rok nebyl daleko od titulové šance v lehké váze. Po famózním zápase s Dustinem Poirierem, který Hooker jen těsně prohrál, pak na začátku roku padl také s nově příchozím bývalým šampionem konkurenčního Bellatoru Michaelem Chandlerem, který jej v prvním kole nachytal tvrdým levým hákem a zvítězil technickým KO.

V září dostal „Hangman“ šanci na reparát a proti Nasratu Haqparastovi zvítězil jednomyslně na body. Jenomže následně vzal zápas proti dagestánskému talentu Islamu Makhachevovi jen měsíc před konáním, navíc kvůli tvrdým karanténním podmínkám Nového Zélandu ani nemohl trénovat ve svém domovském gymu. Výsledkem byla porážka na kimuru v prvním kole, aniž by Hooker Dagestánce trefil jediným úderem.

Tři z posledních čtyř zápasů tak Hooker prohrál a není se tedy co divit, že začal přemýšlet o změně.

„Udělal jsem tu váhu,“ řekl Hooker v rozhovoru s Arielem Helwanim. „Nedělal jsem to pro sebe, já vím, že tu váhu umím udělat. Udělal jsem to proto, že jsem se snažil přesvědčit pár lidí, kteří potřebovali přesvědčit. Je jasné, že moji trenéři nebyli moc nadšení z toho, že bych šel do pérové váhy, ale postavil jsem se na váhu a bylo to pro mě dost jednoduché, abych byl upřímný.“

O změně váhové kategoriie se Hooker s nikým z UFC nebavil, ale věří, že by to neměl být problém: „Mluvil jsem jen se svými nutričními poradci a prostě jsem to zkusil a udělal to. Dokonce jsem o tom nemluvil s UFC, takže možná, že to viděl Sean Shelby (UFC matchmaker), možná to neviděl. Uvidíme.“

Pro Hookera není bojování v pérové váze žádnou novinkou a v minulosti tam v rámci UFC svedl 6 zápasů, ze kterých odcházel 3x jako vítěz a 3x jako poražený. Teď by se tam 31letý Novozélanďan rád vrátil a využil své vysoké postavy.

„Je to prostě výhoda, kterou jsem předtím nevyužíval, abych byl upřímný. Existuje spousta výhod, které jsem doposud nevyužíval a tohle je jedna z nich. Takže jdu dopředu a učím se z minulosti. Musíte se přizpůsobovat budoucnosti a tohle je jedno z těch přizpůsobení. Půjdu zpátky a budu makat se svým týmem, až se otevřou možnosti cestování. Těším se na budoucnost. Cítím, že pérová váha je ta váhová kategorie, ve které se mi bude dařit a můžu tam využít všech svých výhod.“

A v hlavě má sympatický bojovník už i svého budoucího soupeře: „Chlap číslo 1, se kterým bych si to rád rozdal, by byl Korejský Zombie. Strašně rád bych se s ním střetl.“

Hookerovo přestoupení do pérové váhy může v této kategorii rozvířit vody. Se svou výškou 183 cm bude mít značnou výškovou převahu, například na současného šampiona Alexandera Volkanovskiho (který v aucklandském gymu s Hookerem často trénuje) má k dobru 15 centimetrů. Navíc se jedná o velice solidního strikera, který bude v rámci pérové divize představovat problém pro kohokoliv.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články