Pudilová vyzvala neporaženou "Silent Killer", rýsuje se další česko-slovenská bitva o titul?

Pudilová vyzvala neporaženou "Silent Killer", rýsuje se další česko-slovenská bitva o titul? Lucie Pudilová | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Závěr roku ozdobí československá bitva mezi Patrikem Kinclem a Samuelem Krištofičem. Promotéři i diváci si od zápasu hodně slibují, přece jen jde o velké osobnosti domácí scény. Zdá se, že duel inspiroval i dámy, konkrétně Lucii Pudilovou, která si na titul taktéž dělá zálusk. A jako soupeřku si vybrala oblíbenou slovenskou bojovnici - Luciu Szabovou.

 

 

“Diváci si to přejí, tak jim dejme, co chtějí,” vyzvala Pudilová o čtyři roky mladší Slovenku Luciu Szabovou. K tomu připojila termín 30. 12. a v příspěvku rovnou označila i promotéra Ondřeje Novotného, snad aby rovnou začal zápas domlouvat. “Rozhodne se, kdo je nejlepší bojovnice v Oktagonu!!!”

Szabová s odpovědí dlouho neváhala, bohužel pro fanoušky se však zajímavé bitvy letos nedočkáme. “Lucko, jdeme na to. Ráda přijmu zápas o titul se soupeřkou, jako jsi ty, ale ne 30. 12.,” Dále vysvětlila, že kvůli zdravotním komplikacím byla nucena zrušit zápas v thaiboxu na Hanuman cupu, navíc naznačila, že ještě stále není úplně jisté, že se skutečně objeví na turnaji Oktagon 30, byť už její účast organizátoři promovali na sociálních sítích.

“Proto věřím, že jsi profesionálka, která pochopí, že po takové dlouhé pauze se za měsíc nedá připravit na titulový zápas. Dej mi čas na pořádnou přípravu, ať můžeme dát lidem pořádnou bitvu o titul Oktagonu v naší nejlepší formě.” Pudilová následně potvrdila, že si na vzájemný zápas počká a Szabové popřála brzké uzdravení.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Silent Killer (@luciaszabova_)

Pokud by na duel nakonec skutečně došlo, šly by do něj obě bojovnice z diametrálně odlišných pozic. Lucie Pudilová bude zřejmě do konce svého života označována jako první česká bojovnice, která se dostala do prestižní UFC. Za velkou louží vydržela téměř tři roky, za tu dobu stihla nastoupit do sedmi zápasů. Zvítězit sice dokázala pouze ve dvou případech, předváděla ale velmi vyrovnané a zároveň brutální výkony, například s Antoninou Shevchenko.

Se sestrou dominantní šampionky však tehdy utrpěla třetí porážku v řadě, což v UFC většinou značí konečnou zastávku. Lucie ale předvedla zápas večera, odcházela tedy s milionovým bonusem a vírou, že dostane ještě jednu šanci. Ta skutečně přišla v lednu minulého roku, kdy se potkala s Justine Kisch, nedá se ale říct, že by šlo o atraktivní podívanou. Bodoví sudí tedy zámořskou kapitolu v kariéře “Příbramské střely” jednomyslně uzavřeli.

Na domácí scéně se Lucie chtěla představit ve velkém stylu a dát jasně najevo, že se s ní zdejší bojovnice nemohou rovnat. Přijala tedy nabídku na účast v projektu Oktagon Underground podle speciální osekaných pravidel. Na začátku pyramidy musela projít přes amatérskou zápasnici Terezu Bledou. Ta si snad ani nemohla přát lepší start své profesionální kariéry, Pudilovou totiž dokázala porazit, čímž se postarala o malou senzaci. Pro Lucii šlo naopak o tvrdou ránu a také signál k tomu, že musí něco změnit.

A to také udělala. Začala dojíždět do gymů v Čechách i na Slovensku, nakonec zakotvila v Octagon Fighting Academy v Bratislavě. Vyplatilo se. Na Lucii následně nestačila Cornelia Holm, v těsném zápasu s ní prohrála i Marta Waliczek a následně také Maiju Suotama. Zdálo se, že Pudilovou jen tak někdo nezastaví. Pak se ale v Oktagonu objevila Talita Bernardo, která taktéž sbírala zkušenosti v UFC. Česká jednička nedokázala najít odpověď na precizní takedowny a kontrolu na zemi, po třech výhrách přišla porážka. Ta však Lucii motivovala, aby znovu opustila komfortní zónu. Tentokrát se vydala za hranice sbírat další zkušenosti, útočiště našla ve Straight Blast Gymu v Irsku, domovském klubu Conora McGregora. V dominantní výhře v odvetě s Martou Waliczek pak potvrdila, že se velice rychle dokáže poučit ze svých chyb a neustále se zlepšovat.

Jestli mají obě dámy nějaký společný jmenovatel, bude to Tereza Bledá. Ta totiž ve zmiňované pyramidě dokázala ve finále porazit i Szabovou. Sluší se ale dodat, že Bledá podle pravidel MMA nastupuje o divizi výše. Lucia se z porážky velmi rychle oklepala, v oktagonu byla následně bezchybná. “Silent Killer” je zárukou skvělé podívané, v arzenálu má například smrtící highkick, kterým odrovnala Christinu Netzu. Další soupeřky zase donutila odklepat po nekompromisní páce na ruku nebo škrcení.

 

Tomu všemu předcházela reality show Oktagon Výzva. Do speciální série věnované ženám nastupovala Lucia jako velká favoritka, na kontě už měla 12 zápasů v thaiboxu a k tomu titul mistryně Slovenska. Show kompletně ovládla, další účastnice nepustila přes první kolo. A protože se Sandra Mašková nakonec rozhodla ukončit kariéru, stala se Lucia šampionkou.

Szabové se často věští velká budoucnost v zahraničí. Už nyní má výborně nakročeno, mezi profesionály je ostatně neporažená, což budí skvělý dojem. Své kvality by mohla potvrdit právě s Pudilovou. Zápas rozhodně dává smysl, nahrává mu žebříček Oktagonu, kde dámy okupují druhou a třetí příčku, ale také světový žebříček bantamové divize dle serveru Tapology, kde je Szabová na 40. pozici, zatímco Pudilová o čtyři příčky za ní. Pokud by se ale mělo skutečně rozhodnout o nejlepší bojovnici bantamové váhy, neměla by se přehlížet zmíněná Talita Bernardo, která Pudilovou porazila na turnaji na Štvanici, čímž se z ní stala jednička divize. Poslední slovo však budou mít promotéři Oktagonu.

Zdroje:  Instagram Lucie Pudilová , Instagram Lucia Szabová

Nejnovější články