Ngannou podezírá UFC, že ho vlákalo do léčky, aby mělo materiál na promo

Ngannou podezírá UFC, že ho vlákalo do léčky, aby mělo materiál na promo zdroj: Profimedia

Příběh nadcházejícího souboje o titul těžké váhy je jasný. Francis Ngannou a Ciryl Gane jsou bývalí týmoví parťáci, šampion ale před lety odešel a mezi ním a trenérem je teď zlá krev. Aby mělo UFC materiál na promo videa, vlákalo prý nedávno Predátora do nastražené pasti.

Příští rok odstartuje UFC ve velkém stylu. Na leden je totiž naplánován velký turnaj s pořadovým číslem 270. Tomu bude vévodit bitva, která ukončí šampionské schizma v těžké váze. Kořením tohoto souboje je fakt, že oba kdysi bývaly kolegy ve francouzském klubu MMA Factory, který vede kouč Fernand Lopez.

Všichni tři se nedávno potkali v zákulisí turnaje UFC 268, kde slavil důležité vítězství Lopezův svěřenec Nassourdine Imavov. Když kolem procházel Ngannou, bývalé kolegy totálně vyignoroval. Scénu však zachytily všudypřítomné kamery a senzace byla na světě.

"Proč? Prostě proč? Nebylo to nutné," kroutí hlavou nad chováním svého bývalého parťáka Gane. Ještě by prý pochopil, že má něco proti němu a bývalému trenérovi, překvapilo ho prý však, že nepozdravil ani Imavova, který býval Francisovým sparring parťákem, takže spolu v tělocvičně strávily nespočet hodin.

UFC se samozřejmě přesně tato scéna hodí do příběhu vzájemného zápasu a pravděpodobně bude hojně využita ve většině promo videí. Ngannou má jasno, byla to léčka, do níž ho organizace lstivě vlákala.

"Je to přesně to, na co UFC čekalo," prozradil Predátor v rozhovoru s Danielem Cormierem. "Když se na to video podíváte, už na mě čekali za rohem. Není to tak, že by ten příběh, tu zlou krev, chtěli - oni to vytvořili. Stalo se tam to, že ta slečna mě a mého manažera Marquela vedla na místa. A pak s ní mluvili vysílačkou a ona, že se omlouvá, že se spletla. Tak se otočila a šli jsme zpátky."

"Když se na to video kouknete, tak kamera je na mě už ve chvíli, když vycházím zpoza rohu a on prostě zazoomuje na mě, jakože 'Ach, je tu, přichází.' Je to jak scéna z filmu. Čekal tam na mě, věděl, že tam jdu," zlobí se Francis. 

Proti Ganemu prý ale nic nemá a býval by mu i potřásl rukou, když však zbystřil bývalého trenéra, rozhodl se to neudělat a raději pokračovat v cestě.

"Nassourdineho, který tu noc bojoval, jsem dokonce ani neviděl. Žádný problém s ním nemám, ani s Cirylem. Ale znám tohlo chlápka vedle něj (Lopeze) a bylo by to divné. A kdybych pozdravil je a jeho ne a oni by odpověděli, tak myslím, že by jim to mohlo také způsobit problémy," pokračoval Ngannou ve svých teoriích.

Z MMA Factory definitivně odešel v roce 2018 poté, co nestačil na tehdejšího šampiona Stipe Miocice. Podle svých slov už tehdy trávil většinu času v USA a navíc mu pětikolový zápas ukázal velké mezery, na kterých potřeboval zapracovat.

Kouč Lopez ale tvrdí, že Francise z týmu vyhodil, protože Predátor odmítal platit členské poplatky a také 10% odměnu trenérovi, ze které se odečítaly náklady na sparring partnery apod. Přitom ho prý u sebe v začátcích nechával trénovat zdarma.

Zatímco mezi bojovníky se spory zápasem často urovnají, tady se to čekat nedá. Jisté je pouze to, že tahle bitva dvou titánů bude mít pořádné grády. "Nevidím, že bych s ním došel až k bodovému rozhodnutí, knockoutuji ho," předvídá průběh titulové unifikace Ngannou. Ciryl zatím díky své rychlosti a technice nepoznal porážku, jestli ale dokáže přechytračit ryzí Francisovu sílu, to se dozvíme až 22. ledna na UFC 270.

Zdroje:  mmajunkie.com , The DC Check-in

Nejnovější články