Ngannou před bitvou s bývalým parťákem spojil síly s králem kickboxu

Ngannou před bitvou s bývalým parťákem spojil síly s králem kickboxu O síle Francisových úderů už se přesvědčil nejeden bojovník. | zdroj: Profimedia

Francis Ngannou si na svůj tréninkový kemp přizval opravdovou kickboxerskou kapacitu v podobě šampiona GLORY Rico Verhoevena

Za dva měsíce nás na turnaji UFC 270 čeká zápas mezi dvěma nejlepšími těžkými vahami v UFC. Kamerunský šampion Francis Ngannou totiž bude obhajovat svůj pás proti talentovanému prozatímnímu šampionovi Cirylu Ganeovi.

Pro Ngannoua, který o titul připravil v dubnu letošního roku Stipeho Miocice, to bude znamenat první obhajobu a už teď je jasné, že bude mít osobní podtext. On i Gane jsou totiž odchovanci pařížského gymu MMA Factory pod trenérem Fernandem Lopezem a chvíli spolu dokonce i trénovali. Francis ale bývalého trenéra i tréninkového parťáka naprosto odstřihl a mezi oběma tábory teď panuje tichá domácnost.

Francis i Ciryl jsou především skvělí strikeři a oběma je jasné, že zápas se bude pravděpodobně lámat právě v postoji. Francis tak neváhal a na svůj tréninkový kemp pozval tréninkového parťáka obrovského kalibru v podobě kickboxerského krále Rica Verhoevena.

Holandský šampion těžké váhy, který působí v prestižní organizaci Glory, je pro Ngannoua dozajista velkou posilou. Jedná se totiž o odborníka na slovo vzatého, který má v kickboxu úctyhodné skóre 59 vítězství a 10 porážek, přičemž je ve svých 32 letech na vrcholu sil. Neprohrál už od roku 2015 a v nedávném tvrdém zápase proti Jamalu Ben Saddikovi dokázal obhájit svůj šampionský titul, když obřího Marokánce ukončil ve 4. kole na TKO.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Francis Ngannou (@francisngannou)

„Našli jsme tohodle týpka potulovat se na parkovišti. Říkal jsem si, že by mohl být dobrým sparring partnerem na tomhle kempu…,“ napsal ke společné fotce na Instagram Francis Ngannou.

„Není to nic šíleného, kontaktovali jsme ho několikrát ohledně pomoci při kempu, ale nikdy nám to nevyšlo časově," řekl Francisův trenér Eric Nicksick pro mmafighting.com. "Teď byl na pár týdnů v Los Angeles a bude s námi trénovat celý týden.“

„Budeme se ho snažit získat ještě v půlce přípravy a potom ke konci,“ doufá v další spolupráci s holandským šampionem Nicksick.

Nadcházející soupeř Ciryl Gane je totiž původně neporaženým šampionem v thajském boxu, který se dokázal skvěle adaptovat na MMA, kde rovněž nepoznal porážku a drží tam sérii 10 vítězství. Jeho poslední zápas proti Derricku Lewisovi navíc ukázal, že Gane si dokáže poradit i s bombardéry, kteří pro KO nejdou daleko a svým rychlým pohybem a technickou vyspělostí může pro Ngannoua představovat opravdovou hrozbu. Že si Gane proti Ngannouovi nevedl špatně ani na tréninku se můžete podívat zde:

Spolupráce Rico Verhoevena a Francise Ngannoua by se tak mohla kamerunskému šampionovi vyplatit. Holanďan je totiž velice technický, rychlý a trpělivý a mohl by tedy Ngannouova bývalého tréninkového parťáka velice dobře simulovat.

Zdroje:  mmafighting.com , mmajunkie.com

Nejnovější články