Zápasy elitních bojovníků polotěžké váhy UFC nabírají reálné rozměry. Dočká se Procházka vytouženého tituláku?

Zápasy elitních bojovníků polotěžké váhy UFC nabírají reálné rozměry. Dočká se Procházka vytouženého tituláku? Vítězství! Jiří Procházka v infarktovém zápase sestřelil Dominicka Reyese loktem z otočky. | zdroj: FOTO: Tisková zpráva Jiří Procházka

Provokatér Rakič se utká s bývalým polským šampionem, ruský zabiják vyzve brazilského tvrďáka a Procházkovi už zřejmě nestojí nic v cestě za titulem.

Sedm nejlepších bojovníků polotěžké váhy UFC (mezi kterými je také český samuraj Jiří Procházka) poslední týdny poměrně urputně řešilo své další protivníky a situace byla jednu chvíli hodně zamotaná. Nyní to ale vypadá, že by vše mohlo začít nabírat reálných obrysů a budoucnost by mohla být příslibem hned tří velice zajímavých zápasů.

Divizní trojka Aleksandar Rakič se měl původně v prosinci utkat se čtvrtým Anthonym Smithem, jenž byl ale nucený kvůli zdravotním komplikacím po operaci kolene ze společného souboje odstoupit. Následně se tedy nabízelo, že by se Srb mohl utkat o post budoucího vyzyvatele právě s Procházkou, jehož už delší dobu hlasitě provokuje. Tahle varianta je ale zřejmě pasé.

Podle posledních informací by se totiž srbský bojovník měl na začátku příštího roku utkat s padlým polským šampionem Janem Blachowiczem, což potvrdil také renomovaný MMA reportér Ariel Helwani. Tato vznikající dohoda navíc hraje do karet Procházkovi, kterému by se díky tomu měla uvolnit přímá cesta k vytouženému titulovému zápasu proti nynějšímu králi Gloveru Teixeirovi. Na tomto fightu by měl už dokonce pracovat jeden z matchmakerů UFC Mick Maynard.

Kdy k jejich střetu dojde však zatím není úplně jasné, protože 42letý brazilský držitel titulu momentálně bojuje s nepříjemným zraněním ramene a nejčernější scénář hovoří i o půlroční pauze. Přesný rozsah poškození ještě není ale úplně jasný a čeká se, jak dopadne několik dalších vyšetření včetně rozhodující magnetické rezonance. Té by se měl Teixeira podrobit někdy v průběhu následujících několika týdnů.

UFC pracuje také na duelu pro nynější žebříčkovou šestku, kterou je ruský zabiják Magomed Ankalaev, jenž momentálně disponuje slušnou sérií sedmi výher v řadě (z toho čtyři pomocí TKO/KO). Toho by měl v březnu otestovat Thiago Santos, jemuž patří pátá pozice. Brazilský bijec měl po prohraném tituláku s Jonem Jonesem lehký útlum, ale letos v říjnu se mu podařilo po pětikolovém opatrném duelu porazit na body Johnnyho Walkera, čímž alespoň částečně napravil předchozí tři porážky a ubránil místo mezi elitou.

Vše tedy spěje k tomu, že by nám polotěžká divize UFC v následujících měsících mohla nabídnout opravdu chutné menu, které by mělo lahodit snad každému fanouškovi MMA. Musíme teď především doufat, že jako hlavní chod dostaneme titulový souboj mezi Procházkou a Teixeirou.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články