Procházka reaguje na Rakičovy slovní útoky: Je to lhář, já chci bojovat s válečníky!

Procházka reaguje na Rakičovy slovní útoky: Je to lhář, já chci bojovat s válečníky! zdroj: Foto: Profimedia

Neodbytný rival Aleksandar Rakič obvinil Procházku, že se vyhýbá společnému zápasu, přestože mu jej prý UFC před pár dny nabídlo.

Aleksandar Rakič bojuje v UFC již 4 roky a za tu dobu dokázal nasbírat 6 vítězství, poražen odcházel pouze jednou a to nejtěsnějším možným výsledkem 2:1 na body. Kdyby se loni na obzoru neobjevil Jiří Procházka, srbský bojovník by už nejspíš sahal po titulu. Český bojovník ho však svými bojovými výkony zcela zastínil a po pouhých dvou zápasech jej v řadě na vrcholu polotěžké divize přeskočil.

Jelikož srbský bojovník věří, že by Procházku dokázal porazit, snaží se ho ke vzájemnému souboji slovně vyhecovat. Nejčastěji od něj slýcháme, že se ho český bojovník bojí a snaží se mu za každou cenu vyhnout. V posledním útoku ale přitvrdil a zmínil mimo jiné také českou vlajku, což se u tuzemských fanoušků nesetkalo s takřka žádným pochopením.

Twitterový výpad měl Rakič dobře načasovaný, věděl totiž, že Procházka bude hostem v pořadu MMA Hour a vybídl tedy přímo moderátora Ariela Helwaniho, aby s Jiřím téma souboje s Rakičem otevřel.

"Jsem z toho trochu zklamaný. Můj trenér mi ten twít před 10 minutami ukazoval. A člověče, to je tak neuctivé. Je to zlé," začal Procházka. "A není pravda, že mu UFC nabídlo ten zápas není pravda. Mám to od svého manažera, který je v kontaktu s UFC a řekl mi, že to není pravda, co tam napsal. A to ukazuje, že je to jenom lhář."

Helwanimu prý i Procházkův manažer potvrdil, že žádnou nabídku na zápas se Srbem nedostali.

"A ta druhá věc s tou vlajkou...," pokračoval Jiří. "Jsem s tím v pohodě, protože to není útok na mě, jen tím ukazuje, že není válečník ale jen odpad. Je tak neuctivý a já pro něj nemám žádná slova. A jeho vlajka, srbská, má stejné barvy jako ta naše. Ale na tom nezáleží, jen ukazuje, že je odpad."

Český bojovník si navíc stále stojí za svým rozhodnutím, jít přímo k cíli. "Musím držet slovo, které jsem dal, když jsem vstoupil do UFC. Chci jít za titulem tou nejkratší cestou. To je můj první cíl. Nyní je na UFC, jestli mi potvrdí ten zápas s Gloverem a kdy."

Čekat až do května by mu prý nevadilo, protože by měl alespoň více času na přípravu. "Ale chci mluvit s UFC, jaký by byl nejlepší další krok," přiznává. "A pokud to bude za dlouho anebo pokud tam bude zamítavá odpověď, tak potom s ním (Rakičem) budu bojovat."

"Ale musíte chápat, že on pro mě není výzva a od téhle chvíle ho přestávám sledovat a poslouchat jeho slova, protože je to lhář a kecá kraviny. Není to válečník a já chci mluvit a bojovat s opravdovými válečníky, tohle je jen odpad a jsem z toho velmi zklamaný."

O tom, kdo bude další v Procházkově cestě bojovníka, se zřejmě rozhodne v následujících několika týdnech. Od Rakiče tak můžeme očekávat další slovní výpady. Na Twitteru nám ale odpověděl, že Česko má rád a vadí mu pouze náš falešný samuraj.

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články