Francis Ngannou a další bojovníci UFC reagují na famózní výkon Ciryla Ganea, který naprosto vyškolil Derricka Lewise

Francis Ngannou a další bojovníci UFC reagují na famózní výkon Ciryla Ganea, který naprosto vyškolil Derricka Lewise zdroj: Getty Images

Gane si s Lewisem poradil jako dosud ještě nikdo a takový výkon nenechal chladným současného šampiona těžké váhy ani ostatní bojovníky UFC.

Výkon nového prozatímního šampiona Ciryla Ganea, který dnes naprosto dominantně porazil nebezpečného bombéra Derricka Lewise, rezonoval nejen mezi fanoušky, ale také mezi bojovníky a osobnostmi MMA.

Gane skvělou taktikou, pohybem a rychlostí v podstatě nedovolil Lewisovi nic, čím by ho mohl ohrozit a zároveň jej naprosto přestřílel. Svoje tempo vystupňoval ve třetím kole, kdy jej svými tvrdými údery dostal na zem a následně donutil rozhodčího zápas ukončit.

Tento povedený výkon bedlivě sledoval také současný šampion těžké váhy Francis Ngannou. „Působivý výkon Ganea! Teď je legitimním vyzyvatelem. Uvidíme se brzy chlapče. Když víš, tak víš,“ napsal Ngannou na Twitter. Právě Francis se s Cirylem velice dobře zná, protože oba bývali v Paříži tréninkovými parťáky. S pařížským gymem MMA Factory, kde spolu trénovali, se ale Ngannou nerozešel příliš v dobrém, takže budoucí bitva o sjednocení šampionského pásu bude mít určitě ostrou příchuť.

Nepřímo francouzského bojovníka pochválil také jeden z nejlepších bojovníků všech dob, Jon Jones, který by se Ganem mohl v oktagonu v budoucnu potkat: „Tenhle večer byly skvělé zápasy.“

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený MMA Crazy (@mma_crazy)

Slova chvály vyjádřil i šampion polotěžké váhy Jan Blachowicz, kterému se  Ganeův výkon velice líbil. „Bezchybný výkon Ciryla Ganea,“ napsal polský ranař na Twitter.

Fakt, že Gane neinkasoval během celého zápasu žádný větší úder a Lewise v podstatě vyškolil, zaujal také bývalého soupeře Jiřího Procházky, Volkana Oezdemira: „Ani škrábnutí!“ pochválil švýcarský bojovník Cirylovo umění.

Legendární bývalý šampion těžké váhy UFC Frank Mir už se zase nemůže dočkat na to, až se zápas mezi Ngannouem a Ganem uskuteční. „Ciryl Gane vs. Francis Ngannou v Paříži by bylo ‚trés bon‘.“

Velkou pochvalu dostal Gane také od legendárního boxerského kouče Teddyho Atlase, který poukázal především na jeho skvělou taktiku, a provedení svého plánu: „Mozek je silnější než svaly. Úžasná taktika a provedení v podání Ciryla Ganea.“

Také šéf UFC Dana White si nemohl výkon francouzského šampiona vynachválit. "Je to obrovský, silný těžkotonážník, který se pohybuje jako střední váha. Viděli jste, co byl schopen udělat Derricku Lewisovi. Naprosto ho uzemnil. Udělal to skvěle, vypadal při tom skvěle a v jeho podání to vypadalo snadně."

Poměrně vtipná byla situace na tiskové konferenci, když se novinář John Morgan zeptal, proč Ciryl Gane nedostal bonus za výkon večera. Dana White se začal sám divit, proč na něj Gane se svým výkonem nedosáhl a pak mu na místě 50 tisíc dolarů přidělil: "Jo, Ciryl... ale co, taky dostane 50 tisíc," šáhl si do kapsy šéf UFC.

Ten také na tiskovce přiznal, že zápas nemohl pro UFC dopadnout lépe, a že by rád uspořádal souboj mezi Ganem a Ngannouem přímo v Paříži. Do karet mu hraje fakt, že Francie teprve nedávno zlegalizovala MMA zápasy, které byly ještě před krátkým časem zakázané. Na druhou stranu musí White ještě pořád počítat s nepředvídatelnou covidovou situací, a tak nechtěl být ohledně místa konání v Paříži přehnaně optimistický.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený WARRIORZ. ™ (@war.riorz)

K zápasu se také vyjádřil bývalý „double champ“ a současný komentátor a analytik Daniel Cormier, který Ganea označil za opravdovou hrozbu pro nynějšího krále těžké divize Ngannoua: „On je opravdový problém! Strašně se těším na sjednocující zápas! Pokud bych byl v týmu Francise Ngannoua, tak hned plánuju meeting! Ještě jsme neviděli bojovníka těžké váhy s takovými schopnostmi!“

Je skutečně až neuvěřitelné, jaké výkony Ciryl Gane předvádí proti mnohem zkušenějším bojovníkům a jak si dokáže zachovat chladnou hlavu a soustředit se na svoji promyšlenou taktiku. Svůj první MMA zápas měl teprve před třemi lety a dnes se stal prozatímním šampionem těžké váhy v UFC a naprosto vyškolil jednoho z nejnebezpečnějších bojovníků v divizi. Souboj mezi ním a Francisem Ngannouem tak bude opravdu stát za to a bude velice těžké tipovat, kdo z tohoto souboje odejde se zvednutou rukou.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články