Kape ukončil svého soupeře brutálním kolenem, na prémii za výkon večera však nárok neměl

Kape ukončil svého soupeře brutálním kolenem, na prémii za výkon večera však nárok neměl Ode Osbourne - Manel Kape | zdroj: Getty Images

Manel Kape dnes v noci skvělým naskočeným kolenem naprosto vypl Odeho Osbourna a získal tak první vítězství v UFC. 

Angolský bojovník s portugalským občanstvím Manel Kape by první polovinu letošního roku rozhodně nezařadil k nejvydařenějším částem jeho kariéry. Bývalý šampion bantamové váhy japonské organizace Rizin FF se sice po vleklém zranění kotníku představil v muší váze UFC, ale na předchozí úspěchy nenavázal. V prvních dvou zápasech totiž pokaždé platil za toho horšího a připsal si tak dvě porážky na body.

Zdálo se, že nejnižší mužská váhová divize není pro Kapeho to pravé ořechové, což ještě více umocnilo páteční vážení před turnajem UFC 265. Manel totiž o téměř jeden a půl kilogramu nesplnil limit a s Jamaičanem Ode Osbournem, se kterým uzavíral early preliminary kartu, nakonec nastoupil v domluvené váze do 129 liber (58,51 kg).

Plno bojovníků by bylo z takovéto situace demotivováno, ale Kape se černým myšlenkám vzepřel a ukázal, že se s ním musí stále počítat. Již od prvních vteřin zápasu začal útočit a bylo evidentní, že chce urvat vítězství za každou cenu. Osbourne sice také předvedl několik hezkých ofenzivních kombinací, ale před koncem prvního kola už bylo po vzdoru.

V tu chvíli totiž Kape vytáhl ze svého repertoáru brutální naskočené koleno, kterým svého soupeře trefil přímo do hlavy, čímž Osbourna okamžitě poslal k zemi. Kape rozdal ležícímu protivníkovi ještě dalších pár úderů, jež už byly ale spíše do počtu, protože o vítězi tohoto duelu už bylo rozhodnuto. To ostatně potvrdil i rozhodčí Jeff Rexroad, jenž během několika vteřin oba bojovníky rozdělil.

Kape si tak po parádním knockoutu připsal první vítězství v UFC, což oslavil skokem na jednu ze stěn oktagonu. Mrzet ho může pouze to, že vzhledem k nesplnění váhového limitu nedostane bonus padesát tisíc dolarů za výkon večera. Ten by mu za normální situace určitě neutekl, protože takové KO můžeme už teď řadit mezi nejhezčí vypnutí letošní sezóny.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články