Polská MMA královna prozradila, proč odmítá snadné soupeřky a koho má v hledáčku

Polská MMA královna prozradila, proč odmítá snadné soupeřky a koho má v hledáčku Joanna Jedrzejczyk | zdroj: Profimedia

Dva roky nebojovala, nechtěla se prát bez fanoušků. Teď ale návrat Jedrzejczyk brzdí pro změnu nedostatek vhodných soupeřek. Proč má tak vysoké nároky?

Za pár dní to budou už dva roky, kdy jsme naposledy viděli bojovat nejznámější polskou bojovnici Joannu Jedrzejczyk. Její pětikolová bitva s Weili Zhang z března 2020 ale stále patří k těm největším bitvám, jaké byly kdy v UFC k vidění. A přestože Polka z posledních 6 zápasů vyhrála pouze 2, stále patří mezi nejpopulárnější světové bojovnice a může velmi brzy opět natahovat ruku po titulu, o který přišla v roce 2017, kdy padla s nenápadnou Rose Namajunas.

Aktuálně se již Joanna z rodného Polska přesunula na Floridu do American Top Teamu, což značí, že by mohl být nějaký zápas ve vzduchu. Tak to ale prý není, i když doufala, že by mohla bojovat už na konci března či v dubnu. Problém je v soupeřkách. Ačkoliv by si totiž po dlouhé pauze mohla vybrat někohoho takzvaně na rozehřátí, nestojí o to.

"Co to znamená snadný zápas? Zápas je potěšení, to příprava je těžká. Tvrdá práce probíhá spoustu měsíců před samotným zápasem," vysvětlila Jedrzejczyk v rozhovoru pro ESPN. "Nechci snadný zápas, protože budu trénovat jako by to byl souboj o titul. Takže se připravuji na boj s velkými jmény, první z žebříčku nebo šampionkou."

Spadeno měla na Číňaku Zhang, která vévodí žebříčku slámové váhy, jenže ta prý nebude připravena dříve než v červnu nebo srpnu. Tak dlouho však Polka čekat nechce, přestože o odvetu posledního zápasu, který prohrála těsně 1:2 na body, stojí. Nepohrdla by samozřejmě ani třetím soubojem se svou nemesis Namajunas, ale uvědomuje si, že je nyní na řadě Carla Esparza. Sama tedy neví a čeká, co manažeři s UFC vyjednají.

Ačkoliv někteří fanoušci začali spekulovat, zda se Jedrzejczyk ve 34 letech už nechystá do důchodu, což ještě podpořilo to, že byla pro neaktivitu odebrána z oficiálního žebříčku, Joanna ubezpečuje, že nad koncem kariéry zatím vůbec nepřemýšlí.

"Cítím se skvěle a silná fyzicky i psychicky, takže ještě ne. Poté, co jsem před dvěma lety předvedla skvělý výkon s Weili, chci udělat víc. Cítím, že můžu. Pokud bych cítila, že s všemi těmi holkami už neudržím na tréninku krok, necítila se během tréninku dobře nebo měla hodně zranění, tak bych řekla bojovým uměním stop. Ale ne, cítím se skvěle. A myslím, že předvedu nové věci, protože jsem konečně měla čas se je naučit. Wrestling, grappling a trochu jsem změnila i svůj boj v postoji.

Ve smlouvě s UFC prý Joanně zbývá už jen jediný zápas, na rozdíl od mnohých jiných však otevřeně říká, že by kontrakt ráda prodloužila. Do budoucna se tedy nejspíš můžeme těšit na další její bitvy s těmi nejlepšími.

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články