Trenér si nečekaně odskočil do oktagonu a vybojoval výhru nad mladým bojovníkem

Trenér si nečekaně odskočil do oktagonu a vybojoval výhru nad mladým bojovníkem zdroj: Foto: Oktagon MMA

Soupeřka Lucie Pudilové nenastoupila do boje, tak vzal zápas proti kontroverznímu bojovníkovi aspoň její trenér. A nevedl si vůbec špatně.

Není moc bojovníků, kteří jsou ochotni vzít zápas jen několik hodin před turnajem. A je ještě méně trenérů, kteří jsou schopni navléct si na poslední chvíli rukavice a utkat se se soupeřem, který je o více než 10 let mladší, a který pravidelně trénuje.

Brazilský trenér Michael Deiga Scheck však zvedl vhozenou rukavici a poté, co jeho svěřenkyně Priscila de Souza nebyla schopna nastoupit do zápasu s Lucií Pudilovou kvůli nesplněné váze, řekl si, že z Mnichova do Prahy přece nepojedou nazmar a vzal zápas proti bojovníkovi Muay Thai Brno, Radku Roušalovi.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Roušal měl v Oktagonu zápasit už před několika měsíci, ale kvůli jeho tetování podobizny Hitlera na paži jej Oktagon do zápasu nepustil. Brněnský bojovník si však tetování přemaloval a dostal tak od promotérů zelenou k zápasu. Premiéra se pro něj ale nevyvedla nejlépe.

Brazilskému trenérovi je už sice 36 let, ale nakonec ukázal, že zkušenosti znamenají víc než mládí a fyzická připravenost. Michael totiž za svou kariéru odbojoval 11 MMA zápasů, v nichž sedmkrát zvítězil. Spoustu zkušeností má ale i z K-1, kde odzápasil 17 duelů. A své zkušenosti z postoje ukázal i dnes, kdy se s Roušarem utkal podle pravidel Oktagon Underground (thaibox v malých rukavicích).

V prvním kole brněnského bojovníka překvapil kontrem ze zadní ruky a poslal jej nekompromisně na zem. I další výměny brazilský trenér vyhrával, byl přesnější, rychlejší a svými údery a kopy dokázal Roušara rozebírat. Na konci prvního kola už ale bylo vidět, že začíná fyzicky uvadat a bylo znát, že do zápasu nešel stoprocentně připravený. Druhé kolo tak už bylo vyrovnanější a i když byl Brazilec stále přesnější, Roušal už jej trefoval mnohem víc.

Ve třetím kole už se únava brazilského trenéra projevila naplno a brněnský bojovník měl celkem jasně navrch. Na vítězství to ale i tak nestačilo a rozhodčí dali výhru v poměrně těsném zápase náhradníkovi na poslední chvíli, brazilskému Michaelu Scheckovi. Brazilský trenér tak ukázal, že i když už neměl v plánu bojovat, ze svého umění nic nezapomněl.

Zdroje:  Oktagonmma.cz

Nejnovější články