Nikdy to nevzdávej! Kanaďan začal kariéru sérií proher, nakonec se ale probil do UFC a premiéru ukončil parádním TKO

Nikdy to nevzdávej! Kanaďan začal kariéru sérií proher, nakonec se ale probil do UFC a premiéru ukončil parádním TKO zdroj: Profimedia

Většina bojovníků by to na jeho místě nejspíš vzdala. Po 5 porážkách Chad Anheliger ale začal trénovat se svými přemožiteli a od té doby jen vyhrává. Parádním knockoutem se blýskl i ve své UFC premiéře.

Zatímco spousta bojovníků se do UFC dostane s čistým štítem a první porážky pozná teprve mezi elitní konkurencí, Kanaďan Chad Anheliger je opačný případ. Z prvních 7 profesionálních zápasů odcházel jako vítěz pouze dvakrát. Mnozí by v takové chvíli možná usoudili, že už to nejspíš nikam nedotáhnou a pověsili by rukavice na hřebík. Ne však Chad.

Rozhodl se pro změnu týmu a přemístil se do Champion's Creed MMA. "Prohrál jsem proti několika jejich bojovníkům a prostě jsem řekl - Hej chlapi, vy vyhráváte a já bych chtěl taky. Nevím, co dělám špatně, trénuju tak tvrdě, jak jen to dovedu, ale výsledky nemám."

Změna si nakonec vyžádala takřka celé dva roky, v novém gymu totiž musel začít od píky, až pak ho trenéři konečně pustili do zápasu. Psal se rok 2016 a on začal sbírat jedno vítězství za druhým, naprostou většinu před limitem. Přesto přiznává, že ho loni na jaře chytil splín, když viděl, že jeho poslední soupeř, kterého knockoutoval, dostal pozvánku do slavné reality show The Ultimate Fighter z produkce UFC.

"Když ti knockout ode mě přinese šanci od UFC. Hádám, že teď už mě 30 bojovníků neodmítne, co?" napsal tehdy frustrovaný Anheliger na sociálních sítích, ve 34 letech totiž cítil, že jeho naděje na angažmá v nejslavnější MMA organizaci pomalu vyhasíná. Když se však Brady Hiestand probojoval až do finále TUF, přišla Chadovi pozvánka do Dana White's Contender Series. "Až příště Bradyho uvidím, musím mu koupit pivo za to, že mi takhle pomohl," žertuje nyní.

K zápasu v DWCS nastupoval loni v září jako největší outsider na startovce, přijímací "pohovor" do UFC ale s odřenýma ušima zvládl, když zvítězil těsně 2:1 na body a udělal dostatečný dojem na to, aby mu organizace nabídla angažmá. Zároveň to byla už devátá výhra v řadě a zatímco mnozí bojovníci jsou před premiérou v nejslavnějším oktagonu světa nervózní, Anheliger prý zažíval větší stres předtím, protože se bál, že by ho sebemenší klopýtnutí mohlo o postup mezi elitu připravit.

"Jen chci předvést co nejlepší výkon, udělat atraktivní zápas. Chci, aby o mě fanoušci druhý den mluvili," nechal se slyšet před premiérou, která ho čekala minulý víkend. A povedlo se. Divácky atraktivní souboj se Straderem nakonec v posledním třetím kole zvrátil na svou stranu parádním levým hákem. 

Po zápase přiznal, že poslední dva týdny bojoval s nemocí a zraněným kolenem, takže nemohl pořádně trénovat. Z výhry měl samozřejmě radost, ale nehodlá usnout na vavřínech. "Mým snem nebylo se jen dostat do UFC, chci, abych si tu vedl dobře," dodal na tiskové konferenci.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články