Z bojovníka válečníkem. MMA zápasník odvolal svůj souboj v UFC a jde bránit Ukrajinu

Z bojovníka válečníkem. MMA zápasník odvolal svůj souboj v UFC a jde bránit Ukrajinu zdroj: Getty Images

Bojovník Liudvik Sholinian se nezúčastní turnaje UFC v Londýně, protože se rozhodl jít vybojovat mnohem důležitější bitvu.

Odhodlání Ukrajinců bránit svoji zemi proti ruské invazi je obdivuhodné a do války jdou dobrovolně kromě „obyčejných“ lidí také slavní boxeři, herci i jiné známé osobnosti. Stejně je tomu tak i v případě bojovníka UFC Liudvika Sholiniana.

Sholinian je arménského původu, ale celý život žil v ukrajinském Kyjevě. Do UFC, kde bojuje v bantamové divizi, se jako první Ukrajinec dostal přes reality show The Ultimate Fighter a v organizaci si před půl rokem odbouchal jeden zápas, který pro něj ale skončil porážkou.

Už příští víkend si chtěl napravit reputaci a měl se představit na dlouho očekávaném turnaji UFC v Londýně, zápas proti Nathanielu Woodovi ale odvolal, protože má momentálně důležitější věci na práci, a to bránit svoji zem.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Liudvik Sholinian (@palmeyros)

„Jsem bojovník UFC a dnes, více než kdykoliv jindy, jsem hrdý na to, že zápasím pod Arménskou a Ukrajinskou vlajkou!“ napsal Sholinian na svůj instagramový profil. „Jsem Armén, který žil celý život v Kyjevě a nikdy jsem neměl problém s ruským jazykem. Mám spoustu přátel na západě i východě země. Na Ukrajině žijí lidé s odlišnými politickými názory, mluví různými jazyky, hádali se a přesto našli způsob, jak být přáteli a vycházet spolu. Ale nyní jsou všechny pohledy a názory stejné pro každého! Když jdou na váš dům s raketami, nemůže tady být žádný jiný názor! Nikoho nezajímá politika. A není tady důvod křičet něco o 8 letech na Donbasu a obhajovat tak útoky na mírumilovná města.

Nikdo sem Rusy nepozval a už vůbec ne se zbraněmi! Lidi si sami rozhodnou, jak žít! Jak vůbec může být válka obhajována jakýmikoliv důvody?

Povězte nám o osvobození před nacisty ve městě Charkov! Ve městě, které je nepřetržitě bombardováno! Ve městě, kde každý vždycky mluvil jenom rusky! Nebo například Oděsa, Cherson, Melitopol a další!!! Každý tam taky mluví pouze rusky! Tyhle města jsou bombardovány nonstop!!! Od koho jste tady přišli lidi osvobozovat? Tohle je šílené! Rus, který někdy navštívil tahle města, bude rozumět, o čem mluvím! Jenom zapojte logiku!

Každý, kdo tomu říká „speciální vojenská operace“, je prostě zbabělec! Nemáte ani dostatek odvahy být zticha! Hodně lidí rádo používá frázi, že „Síla je v pravdě“, tak tady máte PRAVDU!!!“ napsal rozhořčeně Sholinian a přidal fotky zničených ukrajinských měst.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Liudvik Sholinian (@palmeyros)

Sholinian se tak stal prvním ukrajinským bojovníkem z UFC, který šel bránit svoji zemi. Připojil se tak k boxerům Lomačenkovi, Usykovi, bratrům Kličkovým, nebo šampionovi Bellatoru Yaroslavu Amosovi, kteří už ve válce bojují. Nezbývá, než popřát hodně štěstí a snad se Liudvik v budoucnu vrátí do boje už jenom v oktagonu.

Zdroje:  mmaweekly.com

Nejnovější články