Krpálek si pro vyznamenání nepřijde, nechce slavit, když na Ukrajině umírají lidé

Krpálek si pro vyznamenání nepřijde, nechce slavit, když na Ukrajině umírají lidé Lukáš Krpálek | zdroj: Profimedia

Dvojnásobný zlatý olympijský medailista Lukáš Krpálek oznámil, že se slavnostního předávání státních vyznamenání nezúčastní, přestože si ocenění velmi váží.

Judista Lukáš Krpálek u nás zaslouženě patří k nejpopulárnějším sportovcům a za své úspěchy na tatami měl v pondělí převzít z rukou prezidenta Miloše Zemana státní vyznamenání. Slavnostního ceremoniálu se však nezúčastní.

"Udělení státního vyznamenání si velmi vážím. Je to pro mě pocta, asi největší, jaká může v nesportovním životě být. Bohužel se musím z pondělního slavnostního předávání omluvit. Nedovedu si představit, že bych si na sebe bral slavnostní oblek v této době, kdy na Ukrajině umírají lidé, sportovci a mí osobní kamarádi tam bojují v maskáčích za svou vlast," uvedl Krpálek na svých sociálních sítích. "Vždy jsem hrdě a rád reprezentoval naši zemi a vždy budu, ale moc si přeji, aby sportovní souboj byl jediný způsob soupeření mezi státy."

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Lukas Krpalek (@lukaskrpalek)

Připomeňme, že Krpálek získal zlatou olympijskou mediali ve dvou různých hmotnostních kategoriích. V roce 2016 zápasil v Riu de Janeiru v divizi do 100 kg a loni se v Tokiu úspěšně probil turnajem také v nejvyšší váze. Kromě toho má na kontě nespočet úspěchů na mistrovstvích světa či Evropy.

Zdroje:  Lukáš Krpálek Instagram

Nejnovější články