Nejmladší bojovník v UFC předvedl úžasný debut, soupeře ukončil v první minutě zápasu

Nejmladší bojovník v UFC předvedl úžasný debut, soupeře ukončil v první minutě zápasu Muhammad Mokaev si nemohl přát lepší UFC debut. Svého soupeře uškrtil za méně než minutu. | zdroj: Getty Images

Muhammad Mokaev předvídal, že se dostane do UFC už před čtyřmi lety. Dnes se mu sen splnil a on využil příležitosti a předvedl skvělý výkon, ve kterém nedal Codymu Durdenovi nedal žádnou šanci.

O úvodní zápas turnaje UFC London se postaral dagestánský zápasník s britským pasem Muhammad Mokaev s americkým bojovníkem Codym Durdenem a jejich souboj netrval ani minute.

Mokaev je rodákem z Dagestánu (což mu už samo o sobě přidává plus 10 bodů ve wrestlingu), ale už 12 let žije ve Velké Británii, kde emigroval se svým otcem jako teenager. Ve svých 21 letech je v současnosti nejmladším zápasníkem v UFC, ale zkušeností má už teď na rozdávání.

Jako amatér bojoval s těmi nejlepšími, 2x se stal juniorským mistrem světa a všech svých 23 amatérských zápasů vyhrál. Minulý rok usoudil, že je čas přesunout se mezi profesionály a tam navázal na své amatérské úspěchy. Po 6 výhrách bez jediné porážky jej upsalo UFC a Mokaev se dnes představil poprvé v nejlepší MMA lize na světě, aby ukázal, že tam bezpochyby patří.

Jeho soupeř Cody Durden měl v UFC už tři zápasy, kde zažil výhru, remízu i prohru a chtěl mladému a sebevědomému talentovi ukázat, že v UFC to lehké mít nebude. Za svou kariéru nasbíral Cody 12 vítězství a jen 3 porážky a když zrovna nebojuje, pracuje jako stavební dělník. Dnes ale proti dravému Mokaevovi neměl svůj den.

Ten totiž ihned ze začátku zápasu předváděl skvělý pohyb, rychlost a svými kopy z přední nohy, kterými neustále měnil pásma, znepříjemňoval Durdenovi pobyt v kleci. Netrvalo dlouho a Mokaev navíc trefil Durdena krásným naskočeným kolenem, kterým jím pořádně otřásl. Durden šel do kolen a dagestánský bojovník kolem něj obmotal svoji ruku do gilotiny. Jenže Cody se nevzdával, zvedl Dagestánce nad hlavu a praštil s ním o zem. Avšak slam s Mokaevem nic neudělal a ten naopak začal utahovat gilotinu ještě pevněji. Durdenovi tak nezbývalo než odplácat za 58 vteřin od začátku zápasu a mladý bojovník tak slavil svoji první výhru v UFC před domácím publikem. Jen těžko si mohl přát lepší debut a ihned po zápase si také řekl o bonus za nejlepší výkon večera.

Zajímavé je, že Mokaev svoji budoucnost v UFC předpovídal už v roce 2018, když napsal na Instagram šéfovi Dana Whiteovi, aby jej sledoval, protože do 4 let bude v jeho organizaci. Nakonec se to talentovanému bojovníkovi povedlo dva měsíce před vypršením pomyslného limitu a dnešním výkonem ukázal, že se s ním v budoucnu bude muset v muší divizi počítat.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články