Kevin Holland pomohl zastavit střelce, který chtěl vraždit v restauraci

Kevin Holland pomohl zastavit střelce, který chtěl vraždit v restauraci Kevin Holland | zdroj: Profimedia

Kevin Holland má pro strach uděláno, i díky jeho odvážné reakci bylo v Texasu zabráněno tragédii.

Americký bojovník Kevin Holland se v boji vyznačuje tím, že dokáže zachovat klid i v prekérních situacích. Tato vlastnost se mu hodila i v civilním životě, když do restaurace, kde s přáteli večeřel, vtrhl se zbraní jistý Jesus Edray Cardiel Samaniego.

"Najednou jsem uslyšel hlasitou ránu. Myslel jsem si, že někdo otevřel šampáňo, protože lidé za námi měli narozeninovou oslavu. Šel jsem se podívat a viděl jsem, jak proti mě běží lidi a mají smrt v očích, hrozně se báli," rozpovídal se Holland v rozhovoru pro ESPN. Když se rozhlédl, uviděl prý muže se zbraní, s nímž už někdo zápasil. "Dostal jsem se za něj z druhé strany, popadl jsem židli, že ho s ní praštím, ale nebylo poznat, kdo je střelec, jestli ten nahoře nebo dole. Ale všiml jsem si, že ten nahoře se mu snažil držet ruce, aby pustil spoušť. Zbraň jsme mu sebrali a pak jsem mu nasadil rear-naked choke."

Nakonec tedy známou škrtící technikou útočníka uspal a vyčkal na příjezd policie, kterou podle svých vlastních slov ještě nikdy neviděl dorazit tak rychle. Přiznal také, že hlavní práci udělal muž, který se do střelce pustil ihned po první ráně. Vzápětí ale dodal, že jelikož zbraň stále mířila na lidi, mohlo i tak dojít k tragédii, které naštěstí pomohl zabránit.

Svou vlastní reakci, kdy se namísto úprku rozběhl opačným směrem, připisuje tréninku sebeobrany. Byla to podle něj bezpečnější varianta, než se vydat na úprk. Těm, kteří nejsou na podobné situace trénovaní, by to však dle svých slov nedoporučil. "A taky mám rád batmana," dodal se smíchem. Sám ale rovněž stojí na straně dobra, není to totiž první případ, kdy zabránil zločinu, před několika měsíci se mu podařilo pohotově zadržet zloděje aut.  

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články