Přehlížený Edwards se dočká souboje o titul, potvrdil šéf UFC

Přehlížený Edwards se dočká souboje o titul, potvrdil šéf UFC zdroj: Profimedia

Jakmile se šampion welterové váhy uzdraví, bude se moci začít připravovat na konkrétního vyzyvatele. Na lukrativní boxerské klání si bude muset nechat zajít chuť.

Leon Edwards se zřejmě konečně dočká titulové šance. Angličan, který se aktuálně veze na vlně 10 vítězství v řadě, po ní neúnavně volá už dlouho. Bohužel si však především kvůli svému preciznímu technickému stylu, který není pro oko laika tím úplně nejzáživnějším, nikdy nevybudoval velkou fanouškovskou základnu. Naštěstí pro něj si ale u UFC udělal oko tím, když byl ochoten kývnout na zápas, kterému se většina jiných snažila vyhnout.

"Mluvil jsem o tom, že nikdo nechtěl bojovat s Khamzatem, Leon s ním měl bojovat dvakrát v pozici, ve které byl. Nemůžete tomu klukovi nic upřít," pochválil White Leona ve vysílání stanice BT Sport. Angličan byl tehdy opravdu v situaci, kdy soubojem s obávaným Chimaevem mohl víc ztratit, než získat. Na zápas ale nakonec nedošlo a nakonec se "Rocky" střetl s Belalem Muhammadem a Natem Diazem. "Příští titulový zápas si absolutně zaslouží a nepřeju mu pro tento rok nic jiného než hodně štěstí, měl těžkou cestu. Co se týče Usmana, čekáme až vyléčí ruku. Jakmile bude jeho ruka v pořádku, tak má zápas."

Usman je shodou okolností také posledním bojovníkem, který Edwardse před lety porazil, odveta tedy ze sportovního hlediska dává smysl. Rozhodně větší než šampionův vysněný boxerský money-fight s Canelem Alvarezem. White ale pro tuhle eskapádu pochopení nemá.

"Myslí to vážně, ale neměl by. Vůbec se mi ten zápas nelíbí. Všechno okolo něj je strašné, je to hloupý souboj, nedává žádný smysl. Nevím, kolik lidí by to zajímalo. Když bojovali Conor a Floyd, dostalo to svůj vlastní život. Kamkoliv jsem šel, lidi se mě ptali, jestli ti dva budou spolu bojovat. Budovalo se to a budovalo. Nakonec z toho byla vůbec největší pay-per-view (placený přenos) událost. Něco by se uskutečnit mohlo, ale celá tahle věc box versus MMA je hloupá," posteskl si šéf UFC pro Sky Sports. V boxu jsou ale výplaty šampionů mnohonásobně vyšší než v jeho organizaci, takže není divu, že si mnozí bojovníci chtějí odskočit také do ringu.

Podle Usmanova vyjádření nás ale zřejmě nečeká extra divácky atraktivní bitva ani v oktagonu. "Řekl, že jestli tam s ním vstoupím, tak nebudu bojovat v postoji tak jako to dělám teď. Takže ho poslechnu, nebudu bojovat v postoji, půjdu tam zápasit. Vezmu ho dolů a budu ho bít o obličeje, dokud se nevzdá."

Zdroje:  Sky Sports , BT Sport

Nejnovější články