Chce titul, soupeři se mu ale vyhýbají. Edwards prozradil, jakou radu mu dal po zápase Nate Diaz

Chce titul, soupeři se mu ale vyhýbají. Edwards prozradil, jakou radu mu dal po zápase Nate Diaz Leon Edwards a Nate Diaz svedli pětikolovou bitvu. | zdroj: Profimedia

V jednom z hlavních zápasů víkendového UFC vybojoval Leon Edwards deváté vítězství v řadě. Šampiona svým výkonem ale nenadchnul a souboj o titul pro něj stále zůstává v nedohlednu.

Ačkoliv Brit s jamajskými kořeny Leon 'Rocky' Edwards drží jednu z nejdelších vítězných sérií v UFC a třetí nejdelší v historii welterové divize (-77 kg), ještě donedávna zůstával spíš mimo světla reflektorů. Částečně byla na vině jeho dlouhá zápasová pauza. Ta trvala takřka 2 roky, a když už se mu podařilo domluvit soupeře, rozcupoval plány covid. Nakonec se tedy namísto vycházející čečenské hvězdy Khamzata Chimaeva utkal s nepříliš známým Belalem Muhammadem. Solidně rozjetý zápas nakonec skončil bez výsledku kvůli šťouchnutí do oka, kterého se Edwards dopustil.

Mnozí fanoušci volali po odvetě, ale smolař Leon trval na tom, že napříště vezme jedině titulový zápas. Nakonec ale přišla jiná nečekaná nabídka. Vybral si ho totiž "šampion lidu" Nate Diaz, který nebojuje jen tak s někým. Dojem na něj prý udělala především Edwardsova dlouhá vítězná šňůra, kterou chtěl u čísla 9 přetrhnout. Nepovedlo se, Leon zápas takticky zvládl a rváče Diaze technicky přebodoval. V posledním kole však málem přišel šok. Britský bojovník schytal pověstnou stocktonskou facku a za ní schovaný tvrdý zadní úder přímo na vypínač na bradě. Zavrávoral a vypadalo to s ním bledě. I díky Diazovu šoumenství ale nakonec přežil až do závěrečného klaksonu.

S jistou mírou nadsázky lze říct, že tenhle zápas neměl poražených. Diaz, i když uznal kvality svého soupeře, druhým dechem dodal, že se stále cítí být lepším bojovníkem a "být to opravdový zápas v opravdovém světě, tak je konec." Když minutu před koncem Edwardse málem knockoutoval, fanoušci šíleli a předchozí část zápasu, kdy měl Brit jasně navrch, jako by byla rázem zapomenuta. Tenhle moment jen přidal na Nathanově pověsti tvrďáka, který je nebezpečný do posledních vteřin. Dana White na pozápasové tiskovce vtipkoval, že příště bude chtít zápas na šest kol místo pěti.

Edwards prodloužil své vítězné tažení a potvrdil svoje místo mezi nejlepšími v divizi. Pochopitelně se tedy dožaduje titulové šance. Právě Nigerijec Kamaru Usman byl navíc tím, kdo ho před pěti a půl lety naposledy porazil. Ani devět vítězství v řadě ale z "Rockyho" horkého kandidáta na post vyzyvatele nedělá. Podle šéfa UFC teď šanci dostane Colby Covington, což se Leonovi vůbec nelíbí. Svým výkonem proti Diazovi ale na šampiona ani matchmakery velký dojem neudělal.

"Všichni ti chlapi se jen vymlouvají. Vědí, že představuji skutečný problém. Vědí, že jsem chlap pro titulovou šanci. Všichni jen kecají, hledají výmluvy, a tak říkají: on si to nezaslouží. Tak kdo sakra jo? Colby si to nezaslouží. Woodley se v jejich společném zápase zranil a teď za to Covington dostane titulák? Já nenadával, nenařikal, zkousl jsem svou prohru a vypracoval jsem se zpátky sérií 9 vítězství v řadě. Tak kdo jiný si to dopr**le zaslouží?" zlobil se Edwards na tiskové konferenci po skončení UFC 263.

Přístup UFC se mu vůbec nelíbí a při té příležitosti prozradil, co mu po zápase poradil sám Diaz, který pauzíroval klidně takřka tři roky, když mu vedení organizace odmítalo splnit podmínky. "Nate mi po zápase řekl: nenech ty sr**e říkat, že nestojíš za nic, urči si svoji cenu, nebo ti ji určí oni." Má to však háček, Diaz totiž platí za obrovskou hvězdu a tahák na prodeje PPV přenosů a může si tedy dovolit "stávkovat", což se o Leonovi rozhodně říci nedá. Nabízí se pro něj ale zajímavý souboj s Jorge Masvidalem, který by určitě přitáhl velkou pozornost. Oba bojovníci spolu navíc mají nevyřízené účty, před lety se totiž v zákulisí na UFC v Londýně porvali.

Zdroje:  tisková konference , Twitter Leon Edwards

Nejnovější články