Leon Edwards nesouhlasí s "BMF" odvetou a tlačí na Jorge Masvidala: "Nebuď po*era a přijmi opravdový zápas!"

Leon Edwards nesouhlasí s "BMF" odvetou a tlačí na Jorge Masvidala: "Nebuď po*era a přijmi opravdový zápas!" zdroj: Profimedia

Leon Edwards není v ideální situaci, kvůli koronaviru přišel o souboj s Tyronem Woodleym a teď těžko shání soupeře. Uvidíme někdy souboj s Masvidalem? 

 

Leon Edwards drží sérii osmi vítězných duelů v řadě a přesto má k titulovému zápasu opravdu hodně daleko. I když v žebříčku welterových vah figuruje na třetím místě, je opomíjen promotéry, zápasníky i fanoušky. Naposledy v červenci loňského roku zdemoloval Rafaela dos Anjose a od té doby uhání Jorge Masvidala a touží v oktagonu ukončit vzájemnou nevraživost. 

Edwards po turnaji v Londýně urážel Masvidala během jeho rozhovoru s novináři, načež Jorge reagoval tvrdým úderem, který Edwardsovi rozpáral tvář. Edwards od té doby touží po duelu s Masvidalem, který se mezitím stal jednou z největších hvězd UFC a držitelem “BMF” pásu, pro největšího grázla MMA. “Rocky” Edwards Masvidala obviňuje, že se mu vyhýbá a raději nastoupí do odvety s Diazem, než by přijal opravdovou výzvu.

“Je to nepříjemné. UFC chce, abych s Masvidalem zápasil, ale on oznámil, že dokud nezískám titul, nebude se mnou bojovat. Myslím si, že potřebuje někoho z TOP 5, aby se mohl dostat k titulovému zápasu, ale nedělá to.” začal Edwards v rozhovoru pro Submission Radio.

Leon Edwards vs Rafael dos Anjos zdroj: Profimedia

Zástupci UFC několikrát Masvidala kontaktovali, ale “Gamebred” šel vždy jinou cestu a zvolil zápasy s do té doby neporaženým Askrenem a populárním Natem Diazem. Dle zákulisních informací, Dana White počítá s odvetou o “BMF” pás Masvidal vs. Diaz 2, což přineslo značný odpor nejen mezi fanoušky, ale i ostatními zápasníky. Edwards má také na tenhle rematch jasný názor.

“Myslím si, že já a Masvidal jsme také velký zápas. V prvním zápase s Diazem, ho Masvidal v podstatě mlátil celá tři kola, takže nechápu smysl odvety. Šel tam, zbil Diaze a tím to končí. Měl by se posunout dál. Je to divná situace, ale jejich vlastní rozhodnutí.” 

Jak se vyvíjí situace v našlapané welterové divizi, Edwards vyhlíží jiné protivníky. Z duelu s Tyronem Woodleym sešlo kvůli pandemii koronaviru, a proto v dalším zápase vyhlíží bojovníka z první pětky divize.

“Myslím, že si zasloužím protivníka z TOP 5. Od března se snažím získat zápas, ale během pandemie je to složité. Všichni ostatní z TOP 15 naší divize bydlí či trénují ve Spojených Státech. Jsem z nich jediný, kdo žije v Británii. Pro UFC je tedy mnohem lehčí domluvit zápasy amerických bojovníků, protože nemají problém s karanténou a cestovními vízy. Je to frustrující a znepokojivé. Ale můj čas přijde a stanu se šampionem.” zakončil sebevědomě devětadvacetiletý britský zápasník.

Kamaru Usman vs Leon Edwards zdroj: Profimedia

Edwards drží v UFC působivou bilanci 10-2 a naposledy prohrál v roce 2015 se současným šampionem Kamaru Usmanem. Frustrovaný, že nemá zápas, obrátil se na Twitteru přímo na Masvidala:

“Nebuď po*era a přijmi opravdový zápas. Říkáš si Street Jesus a BMF, tak to pojď dokázat. Nemůžeš jít do odvety s týpkem, kterého si mlátil tři kola a říkat si BMF. Takhle to nefunguje, přestaň být po*era a pojď zápasit.” 

To se nelíbilo Natu Diazovi, který reagoval přesně tak, jak jsme od něj zvyklí: 

"Byls ojeb*n zezadu, protože sis hrál na tvrďáka. Boj je všude stejný, ať už v kleci nebo mimo ni. Nesmíš se nikdy nechat nachytat. To samý platí i pro Kaboba (pravděpodobně myšleno Khabiba), jste teď kluci na posledním místě, lol."


Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články