UFC plánuje odvetu mezi Diazem a Masvidalem. A v sázce bude znovu titul „BMF“

UFC plánuje odvetu mezi Diazem a Masvidalem. A v sázce bude znovu titul „BMF“ Souboj dvou svérázů vyhrál jasně Masvidal | zdroj: Profimedia

Vypadá to, že uvidíme druhý souboj mezi Natem Diazem a Jorgem Masvidalem, který by se měl uskutečnit v lednu 2021.

Oba borci se spolu střetli v listopadu minulého roku na UFC 244 a bojovali o titul největšího drsňáka „BMF“ (baddest motherf*cker). Zápas poměrně jednoznačně ovládl Jorge Masvidal, který Diaze neustále bombardoval tvrdými údery a kopy. Dokonce mu jedním z úderů způsobil velkou tržnou ránu nad pravým okem, díky čemuž byl zápas po třetím kole zastaven lékařem a Masvidal tak vyhrál na TKO a získal svůj „BMF“ titul.

Diaz svou porážku však neuznal a i přes výprask, který od Masvidala 3 kola dostával řekl, že se teprve rozjížděl, a že se svého soupeře chystal přejet v posledních dvou kolech.

Teď to vypadá, že bude mít možnost odplaty, protože rematch je na spadnutí. UFC jedná s oběma bojovníky a jako pravděpodobný termín zápasu se jeví leden 2021, na turnaji UFC 257, kde by se měli oba bojovníci předvést v rámci hlavního zápasu večera. A prezident Dana White potvrdil, že v sázce bude i Masvidalův titul „BMF“.

Nate Diaz od prohry s Jorge Masvidalem nebojoval a v současné době drží 12. příčku v žebříčku welterové váhy. Je velice nepravděpodobné, že by ve svých 35 letech ještě našel tolik odhodlání, aby si došel pro šampionský pás, a tak se zápas o titul „BMF“ jeví pro svérázného rodáka z kalifornského Stocktonu, jako nejlepší možnost.

Nate Diaz1 zdroj: Profimedia

Naopak Jorge Masvidal se nedávno o šampionský titul welterové váhy utkal s Kamaru Usmanem, který jej svým wrestlingem udolal v pětikolové bitvě. Masvidal ale ze zápasu odešel s hlavou vztyčenou, protože do něj šel na poslední chvíli a během jednoho týdne byl nucen shodit 9 kg. Zároveň s Usmanem předvedl dobrý zápas a nedal svůj skalp zadarmo. Ihned po této prohře Masvidal prohlásil, že si titulovou šanci vybojuje znovu a tentokrát šampionský pás dostane.

Zápasem s Diazem, který momentálně není ani v top 10 v žebříčku se ale titulové šanci moc nepřiblíží. To však Masvidalovi očividně vůbec nevadí, protože Nate Diaz má stále dobré jméno a zápas mezi dvěma hvězdami MMA přinese Masvidalovi pravděpodobně větší výplatu, než jakou by dostal v zápasu o šampionský titul.

K odvetě mezi Diazem a Masvidalem se vyjádřil i britský bojovník Leon Edwards, který už dlouho usiluje o zápas s top bojovníkem a měl spadeno právě na Masvidala.

„Mohl bojovat s číslem 3, ale přesto si vybral souboj s číslem 12. Nakonec se mnou ten sr*č bojovat bude. Jsem pro zápasy jen tak pro peníze, ale pozorovat dva průměrné bojovníky jak spolu znovu bojují, i když to předtím bylo úplně jednoznačné, to je vtip. A tohle má být „BMF,“ napsal docela trefně Edwards na svůj Twitterový účet.

Pokud jednání půjdou dobře a zápas se opravdu uskuteční, Jorge Masvidal v něm bude velkým favoritem a lze si jen těžko představit, že by se souboj pro Natea Diaze odvíjel o moc lépe než v minulém zápase, na který se můžete podívat zde:

 

Zdroje:  mmajunkie.com , mmamania.com

Nejnovější články