Zhubl 9 kg během šesti dnů. Jorge Masvidal udělal váhu a už za pár hodin se utká s Kamaru Usmanem

Zhubl 9 kg během šesti dnů. Jorge Masvidal udělal váhu a už za pár hodin se utká s Kamaru Usmanem zdroj: Profimedia

Jorge Masvidal vzal zápas na poslední chvíli a během jednoho týdne musel podstoupit drastické hubnutí.

Už v neděli ráno budeme svědky jednoho z největších zápasů v historii UFC. Potvrdil to i šéf Dana White, který zápas Jorgeho Masvidala s šampionem Kamaru Usmanem přirovnal k megazápasu mezi Conorem McGregorem a Khabibem Nurmagomedovem.

Do samotného zápasu zbývá ještě pár hodin, ale Jorge Masvidal včera vybojoval jednu sice menší, ale neméně náročnou bitvu – tu se svojí vahou. Ještě minulý pátek seděl v Miami a hrál videohry, když mu UFC zavolalo, jestli by nechtěl vzít zápas tuto neděli ráno, proti šampionovi Kamaru Usmanovi. Masvidal na to kývl, ale nechal si za to podle vlastních slov „královsky zaplatit“.

Problém však nastal s váhou. Normálně Jorge Masvidal váží kolem 86 kg a do welterové váhy (do 77 kg) shazuje postupně, během několika týdnů. Teď na to však měl pouhých 6 dnů a musel se s tím vypořádat. Bral to ale s humorem a ještě se během letu do Abú Dhabí stavil v Římě a vyfotil se, jak jí pizzu. To ale byla pravděpodobně jen nachytávka pro fanoušky, protože aby shodil 9 kg během 6 dnů, tak musel určitě podobné pochoutky vynechat.

Masvidal - Pizza zdroj: Profimedia

Na páteční vážení přišel Jorge Masvidal trochu skleslý, ale nevypadal nejhůře. Musel se však svléknout do naha, aby váhu dal. Asistent, který bojovníky vážil mu se ho zeptal, jestli to raději nechce zkusit napoprvé v trenkách, ale Jorge mu s úsměvem odpověděl:

„Kdo to dělá déle, ty nebo já?“

Váhu dal naprosto přesně, na 170 liber a očividně byl rád, že to má za sebou a konečně se může napít a najíst. Po vážení přišla na řadu krátká tisková konference, na které dostal Jorge otázku, jak moc těžké bylo shazování váhy:

„20 liber během šesti dnů. To je všechno, co k tomu řeknu. Bylo to drsné. Ale zvládl jsem to. Co řeknu, to udělám.“

Do zápasu ale Jorge vstupuje s velkým sebevědomím a nikdy prý nelitoval, že zápas proti Kamaru Usmanovi na poslední chvíli vzal:

„Můj soupeř je hodně lehce zkrotitelný, takže jsem o tom (že bych zápas nevzal) nikdy nepřemýšlel. Bolí mě ale celé tělo ze shazování váhy, ale teď už je to za mnou, udělal jsem tu váhu, už mám v sobě tekutiny, jídlo takže za chvíli přijde čas na zábavu.“

Na otázku, co by pro něj znamenala výhra šampionského titulu, Jorge odpověděl:

„Znamenalo by to moc, určitě by to znamenalo moc. Byl by to další krok v mé kariéře, další úspěch. Ale taky záleží na způsobu, jak to udělám. Mám v hlavě hodně plánů a mám speciální recept, jak to udělat. Mám na to speciální tajnou ‚omáčku‘.“

Jeden z novinářů začal svoji otázku tím, že Dana White řekl, že tenhle turnaj vyvolává stejný rozruch jako zápas mezi Conorem a Khabibem. Jorge na nic nečekal a hned vyjádřil svoje vysvětlení:

„A víte proč? Protože jsem na téhle zatracené kartě!“

Masvidal se s Usmanem poté potkali na oficiálním staredownu, ale až na to, že si nepodali ruku, setkání proběhlo bez problémů. Oba očividně nechtěli plýtvat energií na nesmyslné potyčky, když už za pár hodin budou mít možnost vlítnout do sebe naplno.

Hlavní karta začíná ve 4 hodiny ráno a zápas mezi Masvidalem a Usmanem tak půjde na řadu pravděpodobně někdy kolem 6. hodiny ranní.

 

Zdroje:  UFC , mmafighting.com

Nejnovější články