Velká show je za námi, BMF pás má svého majitele, připnul mu jej sám Rock

Velká show je za námi, BMF pás má svého majitele, připnul mu jej sám Rock zdroj: Profimedia

Jorge Masvidal se střetl s Natem Diazem o velmi netradiční titul.

BMF alias Baddest Motherfucker, tedy Největší drsňák, pokud chcete přibližný (a slušný) překlad titulu, který k pětistému eventu vyrobila UFC pro vítěze hlavního zápasu. K němu nastoupili Jorge Masvidal a Nate Diaz a porvali se o možnost chlubit se pásem, tím, že jim ho před zraky prezidenta Trumpa předala filmová hvězda a MMA fanoušek Rock, a také tím, že vydělali těžké peníze.

Jorge Masvidal – Nate Diaz

Masvidal do zápasu nastoupil neskutečně ostře. Po minutě Diaze trefil, ten se stočil bokem a Masvidal mu zasadil brutální kop na hlavu. Už se zdálo, že je konec hry, ale zkrvavený Diaz se ubránil, zatímco se Masvidal nechtěl pouštět do jeho guardu, protože Nate je svým BJJ proslulý. Jakmile si odpočal a oklepal se, Diaz přešel do útoku a na chvíli Masvidala zmrazil dvojicí úderů. Deset vteřin před koncem ještě jednou Masvidala trefil, ale tím asi jen zachránil kolo, aby nebylo 10-8 pro Gamebreda. O přestávce se ukázalo, že má Diaz obrovskou tržnou ránu na obočí a vyvstala otázka, zda lékaři zápas neukončí.

Druhé kolo začalo vlažněji, ale do obrátek se dostalo poté, co Diazem otřásl jeden z úderů na spánek a po něm následoval kop na břicho. Masvidal Diaze neustále zasypával silnými údery, ale Diaz pokračoval dopředu, případně dobrovolně šel na zem v očekávání, jestli jej bude Masvidal následovat do guardu. V postoji ale Masvidal svého protivníka doslova rozebíral. Ke konci kola Diaz zahrozil heel hookem, ale Masvidal se z něj zkušeně dostal. Nezdálo se, že by mohlo Diazovi něco pomoct, jeho soupeř byl rychlejší a silnější a Diaz opravdu vypadal jako lehká váha vedle welteru.

Masvidal se už v třetím kole usmíval a snadno odrazil Nateovu ofenzivu. Nejvíc Diaze ničily roundkicky na tělo. Vždy, když se Nate rozjel do své typické mašiny řetězených úderů, kop na tělo jej vyhodil z tempa. Ke konci třetího kola se oba borci ocitli na zemi, přičemž Diaz toho zespodu natrefoval tolik, co jeho soupeř z dominantní pozice. Bylo neuvěřitelné, že se Nate ještě drží na nohách a pokračuje v boji.

Lékař před čtvrtým kolem zkontroloval Diazovo oko, jehož okolí bylo na kusy a i když chtěl tenhle bojovník pokračovat, zápas byl ukončen. A jakkoliv se to publiku i některým komentátorům nelíbilo, šlo o správné rozhodnutí. Diaz měl obrovskou tržnou ránu na obočí, další měl na tom samém víčku a další pod tím samým okem. Další údery mohly ještě víc poškodit tkáň. Diaz prokázal, že je bad motherfucker i bez pásu, nebylo třeba, aby přitom ještě utrpěl permanentní poškození.

Vítěz – Jorge Masvidal (TKO)

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články