Turnaj v New Yorku nabídl v prelims ve čtyřech zápasech čtyři knockouty!

Turnaj v New Yorku nabídl v prelims ve čtyřech zápasech čtyři knockouty! Corey Anderson - Johnny Walker, UFC 244 | zdroj: Profimedia

Ještě než začala hlavní část turnaje, diváci už si mohli gratulovat, že viděli úžasnou akci.

Corey Anderson vs. Johnny Walker

Před tímto bojem visel ve vzduchu velký otazník. Dokáže opět Walker nemožné a knockoutuje svého soupeře v prvním kole, pokud možno nějakou absurdní technikou? Corey Anderson představoval jeho nejvýše postaveného soupeře, ale mnozí prorokovali, že ne nejtěžšího, už jen proto, že Anderson má tendenci nechat se knockoutovat. Anderson je ale expert na zápas a vyčerpávající drcení soupeře u klece. Walker začal šaškovat, předváděl neortodoxní pohyby a Anderson se opatrně držel vzadu. Po krátké sekvenci u pletiva pak přišel začátek knockoutu. Jenže… byl to Anderson, který Walkera trefil a srazil na zem. Ten vzdoroval v postoji i na zemi celou minutu, snažil se přežít, ale Anderson sypal další a další údery na zkrvaveného, potácejícího se Walkera a nakonec, po dalším háku, který poslal mladou hvězdu do pletiva, rozhodčí zápas ukončil. Anderson ukázal, že není žádné krmivo pro mladého vlčáka a pořádně dal svou výhru Walkerovi, který byl plný sebevědomí, sežrat.

Vítěz – Corey Anderson (KO v prvním kole)

  burgos amirkhani Shane Burgos - Makwan Amirkhani, UFC 244 | zdroj: Profimedia

Shane Burgos vs. Makwan Amirkhani

Amirkhani, byť outsider, naplnil svou pověst akčního, agresivního fightera. Burgose zahnal k pletivu, trefil jej a otevřel pod okem a sundal okamžitě na zem, kde jej půl kola kontroloval. Burgos se pak několikrát snažil vstát, ale Amirkhani jej vždy strhnul zpátky na zem. Následně Burgosovi nasadil skvělou gilotinu, které Burgos dokázal vzdorovat skoro minutu a nakonec se z ní dostal. Jakmile se zápas dostal do postoje, bylo vidět, že Amirkhani se svým grapplingem hodně vyčerpal a Burgos začal přebírat inciativu. Nicméně jediný „úspěch“ Burgose v prvním kole byl moment, kdy kopem z otočky omylem trefil rozhodčího, naštěstí jen do ruky.

V druhém kole bodoval Amirkhani svými direkty a Burgos brutálními ranami na spodek. Pak se ale Finovi podařilo Burgose dostat na chvíli na zem a i když jej tam neudržel, stále se pohybovali v klinči u pletiva hrozil, že soupeře opět strhne na zem. Burgos ale dokázal opět přenést boj do postoje a v něm dominoval. Především údery a kopy na tělo už tak unaveného Amirkhaniho ještě více ničily. Na konci kola pak Burgos skočil do soupeřova full guardu a zasypával jej údery. Tady už se jasně ukazoval rozdíl ve fyzičce mezi mnohem drobnějším Amirkhanim a mohutným Burgosem.

V třetím kole Burgos svého soupeře rychle srazil na zem a začal jej zasypávat údery. Když se pak Fin zvedl, už neměl absolutně sílu vzdorovat a v kleci se spíš motal. Burgos mu zasazoval jednu ránu za druhou, i když se vyčerpaný Fin pokoušel o občasnou ránu. Třetí kolo bylo už jen o tom, zda Burgos Amirkhaniho knockoutuje. Fin nechal v oktagonu všechno. Na konci užskoro nedokázal vstát a i přesto občas soupeře trefil. Půl minuty před koncem jej ale Burgos opět tvrdě zasáhnul a rozhodčí zápas odpískal.

Vítěz – Shane Burgos (KO v třetím kole)

  Edmen Shahbazyan Edmen Shahbazyan - Brad Tavares, UFC 244 | zdroj: Profimedia

Brad Tavares vs. Edmen Shahbazyan

Shabayzan šel do tohoto zápasu jako mladá hvězda na vzestupu, která má před sebou první velkou výzvu v podobě odolného Brada Tavarese. Shabayzan své předchozí protivníky ničil a mnozí poukazovali na to, že potřebuje kvalitnější soupeře. Tím měl být Tavares.

Začátek zápasu byl velmi opatrný a taktický. Oba borci se drželi mimo dosah protivníka a testovali vodu. A pak najednou začal konec. Shahbazyan skvěle trefil Havajana a ten šel k zemi. Ještě se dokázal zvednout a držet silou vůle na nohách, ale při další kombinaci se odkryl a Shahbazyan jej dokonale trefil high kickem a zajistil si krásné „highlight KO“ do svého resumé. S tímhle mladíkem se do budoucna musí počítat!

Vítěz – Edmen Shahbazyan (KO v prvním kole)

Andrei Arlovski Andrei Arlovski - Jairzinho Rozenstruik, UFC 244 | zdroj: Profimedia

Andrei Arlovski vs. Jairzinho Rozenstruik

Legenda těžké váhy Andrei „Pittbull“ Arlovski nastoupila k dalšímu boji proti nadějné nové generaci i Praotci Času, který se jej už pár let snaží udolat. Jenže Arlovski navzdory řadě proher odmítá skončit a když se zdá, že už přijde konec, dokáže získat hned několik vítězství v řadě. Rozenstruik si ovšem z legendy nic nedělal a po krátké výměně úderů Arlovskiho knockoutoval. Tento výsledek se dal čekat, protože Arlovski už má dost skleněnou bradu a Rozenstruik zas ránu jak z děla.

Vítěz - Jairzinho Rozenstruik (KO v prvním kole)

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články