Velkou noc plnou zápasů otevřelo trio přestřelek v postoji

Velkou noc plnou zápasů otevřelo trio přestřelek v postoji Hakeem Dawodu | zdroj: Profimedia

UFC 244 je tady a early prelims část už zná své vítěze.

Julio ArceHakeem Dawodu

Čekali jsme přestřelku a v prvním kole jsme ji dostali. V první polovině byl lepší Dawodu a zatlačil Arceho k pletivu, což se ale Arcemu, který měl něco s nohou, hodilo. V druhé polovině kola už se oba v postoji častovali údery na hlavu i tělo, oběma se povedl krásný zásah na bradu, ale víc měl z výměn Dawodu. Druhé kolo pokračovalo v podobném tempu, přičemž víc měl z výměn Dawodu. Pak ale Arcy získal takedown a dostal se soupeři i do zad, ten ale pozici obrátil a raději vstal. I druhé kolo si ale větší přesností v postoji sebral Dawodu. Třetí kolo, opět skvělá kombinace, opět Arce na pletivu… Scénář se opakoval. Dawodu se stále více trefoval svými kopy a i když se Arce snažil být stejně aktivní v postoji, nebyl tak přesný. Nakonec zápas skončil sympatickou přestřelkou v postoji a také vítězstvím Hakeema Dawodu, ovšem překvapivě jen split decision.

Vítěz – Hakeem Dawodu (na body)

good recountre Lyman Good - Chance Recountre | zdroj: Profimedia

Lyman GoodChance Rencountre

Nenápadný, ale o to zábavnější zápas. Jak se předpokládalo, Good byl lepší v postoji a Rencountre se snažil spíše zápas svázat. První kolo uzavřela kanonáda ran, které Good svému soupeři nasázel na hlavu, ale Recountre dostál své pověstné odolnosti a nezdál se, že by ho hned několik zásahů nějak rozhodilo. V druhém kole po neúspěšném naskočeném kolenu opět dostal silný zásah na hlavu a opět se oklepal. Recountre se snažil najít cestu, jak Gooda opravdu zasáhnout, ale většinou si jen odnesl ránu z protiútoku. Good byl prostě přesný a opakovaně se trefoval. Recountre potřeboval převést boj do klinče, ale nedařilo se mu. Do třetího kola šel ale s tím, že asi musí Gooda ukončit, jinak prohraje na body. Jenže Good nic takového nepřipustil. Recounterův obličej už připomínal krvavou masku a konec přišel ve chvíli, kdy prošel jeden z Goodových háků a Recountre se už pod nakumulovaným zraněním sesunul.

Vítěz – Lyman Good (KO)

  Katlyn Chookagian Katlyn Chookagian - Jennifer Maia, UFC 244 | zdroj: Profimedia

Katlyn ChookagianJennifer Maia

Chookagian bojovala o šanci postavit se v titulovém zápase Valentině Shevchenko. Čekalo se, že bude mít převahu v postoji, zatímco Maia se bude snažit souboj dostat spíš na zem. Nicméně Maia překvapila tím, že se jí dařilo překonávat vzdálenost a zasahovat svými direkty. Nicméně Chookagian byla agilnější a techničtější. V druhém kole už byl rozdíl mezi oběma bojovnicemi markantnější. Chookagian víc trefovala údery, lépe pracovala s nohama a Maia často jen promáchla do vzduchu v zoufalém overhandu. V třetím kole se Maia konečně dostala k vytouženému klinči a pokusu dostat Chookagian na zem. Ta ale prokázala skvělou formu a dobrou prací v klinči se z nebezpečné pozice dostala. Místo toho se tedy Maia rozhodla pro boxerské kombinace a kupodivu začala nacházet cíl. Sice měla stále nízké procento přesnosti, ale Chookagian častěji a častěji musela z výměn rychle ustupovat. Minutu před koncem se navíc Maia konečně dočkala svého vytouženého takedownu. Jenže místo snahy a vylepšení pozice promarnila cenné sekundy údery do boku, které nic nedělaly. Chookagian ji pak svázala a v klidu dokončila kolo bez ohrožení.

Vítěz – Katlyn Chookagian (na body)

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články