Souboj těžkých vah Lewis – Ivanov ukázal hlavně nelidskou odolnost Bulhara

Souboj těžkých vah Lewis – Ivanov ukázal hlavně nelidskou odolnost Bulhara Derrick Lewis - Blagoy Ivanov, UFC 244 | zdroj: Profimedia

V kleci se jiskřilo, ale oba borci odmítali padnout pod údery soupeře.

Derrick Lewis vs Blagoy Ivanov

Souboj dvou méně atletických těžkých vah, které rády čekají na protiútok. Po počátečním oťukávání se zápas nečekaně rozjel. Nejprve po hloupém kopu Ivanov dostal Lewise na zem, ale dlouho jej neudržel. Ten za to několika zvedáky Bulhara znejistěl a přidal ještě, na těžkou váhu nevídaný, high kick. Ivanov ale potvrdil, že má neskutečnou odolnost a zápas svázal do klinče a vzpamatoval se. Lewis ještě jednou trefil soupeřovu bradu a ten opět pokračoval jako by se nic nedělo a zápas dospěl do konce prvního kola.

Druhé kolo začalo jako typický zápas těžkých vah, kterým došly síly. Po minutě a půl se ale oba pustili do divoké přestřelky, kde oba trefili toho druhého ranami, které by jiné bojovníky už vypnuly. Ivanov pak Lewise dostal na zem a nasadil mu nebezpečný pokus o americanu, ale Američan se dokázal z pozice dostat a soupeři nasázel několik brutálních ran. Ivanov sice nevypadal, že by měl odpadnout, ale pod oběma očima měl krvavé rány. Ke konci kola ještě předvedl nádherný strh, ale na zasazené údery vedl Lewis. Šlo se do třetího kola.

Třetí kolo opět začalo pomalu. Změna nastala po druhé minutě, kdy Ivanov dostal Lewise na pletivo, ale odtud nic nezvládl udělat. Během občasných výměn ale trefil víc úderů než Lewis a de facto tak v třetím, nepříliš akčním kole vedl. Podle všeho ale potřeboval soupeře ukončit. Poslední půlminuta byla akční (a vlastně předvedla jedinou pořádnou akci z tohoto kola) a Lewis opět nasázel Ivanovovi několik úderů, které by porazily vola. Nicméně zápas dospěl ke konci na body, přičemž vítězství poprávu získal Derrick Lewis. Nicméně jeden ze tří sudí, nepochopitelně, přiřkl vítězství Ivanovovi.

Vítěz – Derrick Lewis (na body)

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články