Thompson s Luquem předvedli skvostnou technickou bitvu

Thompson s Luquem předvedli skvostnou technickou bitvu Stephen Thompson - Vicente Luque, UFC 244 | zdroj: Profimedia

Všichni milovníci dobrého MMA museli zaplesat nad výkonem obou borců.

Stephen Thompson vs Vicente Luque

„Wonderboy“ Thompson nastoupil v tradičním karatistickém postoji a začala nádherná technická bitva. Luque si dal za cíl rozkopat Thompsonovu přední nohu a tlačit jej na pletivo, aby mohl Američan co nejméně unikat, jak to umí. Taktika mu vycházela. Nasázel přes dvacet low kicků. Američan odpovídal přesnými direkty, které rozbily Brazilcův nos a a otevřely jej u obočí. I Luque ale zaznamenal úspěch rukama a solidně u pletiva Thompsona zasahoval.

Do druhého kola Wonderboy nastoupil agresivněji, jakoby nechtěl, aby jej Luque zatlačoval. Jelikož první kolo asi vyhrál Brazilec, Wonderboy přešel z defenzivního postoje do ofenzivnější verze. Nádherným sidekickem poslal Luqueho k zemi. Pak jej trefil z ústupu a zasypal jej údery. Brazilec se ale vzpamatoval a sám se trefil. Technický tanec pokračoval. Luqueho mobilita se ale snížila, už tolik nekopal a nebo se kopy netrefoval. Tentokrát tlačil Thompson na pletivo jeho. Z výměn vycházel lépe Američan a Luqueho tvář už byla plná krve, především pak levá strana, kam posílal jeden direkt za druhým.

Stephen Thompson Stephen Thompson - Vicente Luque, UFC 244 | zdroj: Profimedia

V třetím kole začal Wonderboy ještě ostřeji. Nejprve srazil soupeře side kickem a pak nádherně z counteru pěstí a chvíli Brazilce na zemi bil, než jej nechal zvednout. Luque ale pořád hrozil, protože stále odmítal přejít do defenzivy a hrozil ostrými háky a občasným kopem. Thompson byl ale mnohem mobilnější a trefoval se s přesností snipera. Dvě minuty před koncem ale zpomalil i Thompson a Luque se zase začal prosazovat rukama. Jenže Američan pak rychlou kombinací trefil hlavu a Brazilec ustoupil až k pletivu. Ačkoliv se snažil, Thompson se držel mimo jeho záběr a trefil ještě několik ran z protiútoku. Nádherná technická bitva, kterou po zásluze Thompson vyhrál, což bylo jeho první vítězství po dvou letech.

Vítěz – Stephen Thompson (na body)

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články