Nate Diaz málem na poslední chvíli šokoval diváky, ale Leon Edwards si nenechal vítězství sebrat

Nate Diaz málem na poslední chvíli šokoval diváky, ale Leon Edwards si nenechal vítězství sebrat zdroj: Getty Images

Edwards s Diazem ukázali skvělý zápas, ve kterém nebyla nouze o tvrdé přestřelky, krev i drama na konci zápasu.

První pětikolový zápas v historii UFC, který není o titul ani hlavním zápasem odstartovali ve welterové váze Leon Edwards s Natem Diazem. Diaz se vrátil do oktagonu po roce a půl a proti Edwardsovi nastupoval jako velký underdog, ale jeho zápasy nikdy nenudí a tento duel nebyl výjimkou.

Diváci si ale na trochu akce museli počkat téměř minutu, protože Edwards zaujal střed oktagonu a Diaz kolem něj jen kroužil. Nakonec se ale zápas přece jen rozjel. Edwards se zaměřil na pravou přední nohu od Diaze se svými lowkicky a hned s nimi slavil úspěch. Naproti tomu Diaz byl velice neortodoxní a útočil překvapivě a z nezvyklých úhlů. Na Leona to ale moc neplatilo a dokázal jeho útoky bránit a dokonce i kontrovat.

Ke konci kola vzal Edwards Diaze na zem a vlezl mu na záda záda. Nate ale nevypadal nijak ohrožený a skoro si tuto pozici užíval. Aspoň z počátku, než mu Edwards začal dávat údery do hlavy. Na posledních pár vteřin prvního kola se Nate zvládl postavit, ale Leon tak ukázal, že se Nateova jiu-jitsu nebojí, a že je ochoten vzít zápas klidně i na zem.

Ve druhém kole pokračoval Edwards osekáváním Diazovi přední nohy svými lowkicky a zabarvoval mu tak nohu do červena. Navíc jej přimáčkl na klec a krásným tripem jej dostal na zem. Moc škody tam Diazovi ale neudělal, naopak, Diaz zaútočil heel hookem a Edwards musel přejít do obrany a pustit Diaze nahoru. Tam ale Diaz dostal další tvrdý lowkick, který mu očividně nechutnal a dokonce kvůli němu i změnil střeh.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ⚡ (@mma.too)

Ve třetím kole měl Edwards úspěch s tvrdým jabem, kterým Diaze málem poslal k zemi i s bolestivým lowkickem, který byl slyšet i přes kamery. Po chvíli dostal zase Diaze na zem, kde jej otevřel ostrými lokty na obou stranách hlavy. Zápas se změnil v krvavou řežbu a na konci kola ještě Leon skóroval tvrdý spinning elbow do Diazovy krvácející hlavy.

O pauze se dostalo Diazovi od jeho kouče zvláštní pochvaly. „Děláš krásnou práci,“ řekl mu jeho trenér. Jenže zakrvácený Diaz moc „krásné práce“ nedělal a prohrál zatím všechna kola.

Ve čtvrtém kole se Diazovi povedla hezká kombinace direktů se zvedákem. Edwards mu na to po chvíli odpověděl tvrdým capákem, ale Diazovu železnou hlavu nedokázal poslat k zemi. Místo toho mu Diaz ukázal palec nahoru a získal si tak jeho respekt. Byli jsme svědky hezkých přestřelek, ale zatímco Diazovy údery nevypadaly nijak zvlášť tvrdě, když se trefil Edwards, bylo to pořádně slyšet.

Nate si na začátku posledního kola naběhl na Leonův kontr, který jej navíc následně podmetem poslal na zem. Zápas ale pokračoval v dobrých přestřelkách, ve kterých měl navrch Leon.

Jenže Natea Diaze nelze nikdy odepsat. Minutu před koncem totiž Diaz trefil Edwardse zadním direktem a Leonovi se začaly motat nohy i hlava. Nate tak zahájil loveckou sezónu na Leonovu hlavu a šel po knockoutu. Leon měl opravdu namále, bylo znát, že je pořádně otřesený, jeho nohy jej neposlouchaly a musel vydržet ještě minutu do konce zápasu. Diaz jej trefoval a naháněl, ale ukončit se mu jej nepodařilo.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený JACO UFC 2 (@jaco_ufc2)

Zápas tak šel k bodovým rozhodčím a podle nich zaslouženě vyhrál na body Leon Edwards. Nate Diaz ale ukázal (ostatně jako vždy) pořádné srdce bojovníka, a málem se mu na poslední chvíli podařilo svého soupeře ukončit.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články